Weather Icon
Αίγυπτος , Ισραήλ , Παλαιστίνη 28 Δεκεμβρίου 2023

Πρόταση-πλαίσιο από την Αίγυπτο για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα

Πρόταση-πλαίσιο από την Αίγυπτο για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα

Οι προσπάθειες της Αιγύπτου συνεχίζονται

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι έχει προωθήσει πρόταση-πλαίσιο για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Γάζα, στο οποίο περιλαμβάνεται σχέδιο τριών φάσεων για την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ενημέρωσης της Αιγύπτου Ντιάα Ρασουάν.

Η Αίγυπτος δεν έχει λάβει απαντήσεις των ενδιαφερομένων πλευρών επί της πρότασης και θα δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο όταν θα έχει λάβει τις απαντήσεις αυτές, πρόσθεσε.

Η πρόταση αποτελεί απόπειρα “για την παρουσίαση απόψεων για την προσέγγιση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, σε μία προσπάθεια για τον τερματισμό της αιματοχυσίας των Παλαιστινίων και της επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή”, είπε.

Πηγές των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας έχουν δηλώσει ότι η πρόταση περιλαμβάνει κατάπαυση του πυρός κατά στάδια και απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων από την Χαμάς και το Ισραήλ αντίστοιχα. Σύμφωνα με αιγυπτιακή πηγή, έχει εγερθεί και το θέμα της διοίκησης της Γάζας μετά τον πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube