Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ που διανύουμε είναι δύσκολη και οφείλουμε άπαντες να είμαστε σε εγρήγορση και να επαγρυπνούμε. Ο πόλεμος στην περιοχή μας, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, ότι θα πρέπει να επαγρυπνούμε ενόψει του γεγονότος ότι πέραν από το πεδίο του πολέμου κι άλλες δράσεις και μεθοδεύσεις προωθούνται. Όπως η ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα προσώπων στο νησί. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο πρόσωπα, Ιρανικής καταγωγής, σχεδίαζαν κτύπημα σε βάρος Ισραηλινών στην Κύπρο. Οι υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Αστυνομία εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο, γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας.

ΤΙΣ εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσαν με δημόσιες ανακοινώσεις τους τόσο το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού όσο και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας αυτής. Επιβεβαίωσαν ότι σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές προχώρησαν εντός Νοεμβρίου στη σύλληψη των δυο προσώπων, τα οποία όπως αναφέρθηκε σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Ισραηλινούς πολίτες. Παρόμοια υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και τον περασμένο Ιούνιο. Συνεπώς, δεν μπορεί το πιο πρόσφατο περιστατικό να θεωρείται μεμονωμένο.

ΕΙΝΑΙ σαφές πως οι εν δυνάμει δράστες, το κύκλωμα της ομάδας αυτής, δραστηριοποιούνται πρωτίστως στα κατεχόμενα. Μέσω της κατεχόμενης Κύπρου, που ελέγχεται από την κατοχική Τουρκία, διοχετεύονται άνθρωποι των ομάδων αυτών με συγκεκριμένη στόχευση. Να κτυπήσουν Ισραηλινούς πολίτες που διαμένουν στην Κύπρο. Ισραηλινούς, που διαμένουν από πριν τον πόλεμο αλλά και μετά, όταν έφυγαν από τη χώρα τους και έφθασαν στο νησί μας.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ Δημοκρατία, με τις παρεμβάσεις της σε όλες τις περιπτώσεις, τον εντοπισμό και τη σύλληψη εν δυνάμει δραστών, προφανώς και  στέλνει το μήνυμα ότι επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιες ενέργειες και δράσεις. Περαιτέρω, διαμηνύει- και οφείλουν άπαντες να το αντιληφθούν- πως δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις ότι η Κύπρος είναι ο αδύνατος κρίκος λόγω της τρύπας ασφαλείας, που δημιουργούν οι κατεχόμενες περιοχές. 

Η ΧΩΡΑ μας δεν μπορεί και δεν τίθεται θέμα να καταστεί πεδίο στο οποίο θα επιλύουν τρίτοι τις διαφορές τους.  Ούτε και θέλει να εμπλακεί σε περιφερειακές διενέξεις. Αυτό το μήνυμα πρέπει να λάβουν όλοι, είτε διαθέτουμε μαζί τους κανάλια επικοινωνίας είτε όχι. Οι όποιες διαφορές ή μη έχουν, δεν μπορούν να επιλύονται επί κυπριακού εδάφους. Την ίδια ώρα, ως χώρα η οποία στέκεται απέναντι από την τρομοκρατία δεν μπορεί παρά να την καταπολεμά με όσα μέσα διαθέτει.

Φιλελεύθερος