REAL TIME |

Weather Icon

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στ. Καλεντερίδη στην Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στ. Καλεντερίδη στην Θεσσαλονίκη

Από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους η χώρα μας βρίσκεται υπό την διαρκή απειλή ενός ακόρεστου και ιμπεριαλιστικού αντιπάλου. Για την αντιμετώπιση της αναθεωρητικής Τουρκίας, η σύγχρονη πολιτική ιστορία προσφέρει πολύτιμα μαθήματα στην ελληνική διπλωματία.

 

Η πολιτική κατευνασμού που υιοθέτησαν οι Αγγλία και Γαλλία λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδείχθηκε καταστροφική για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αντί να διασφαλίσουν την ειρήνη, οι «Σύμμαχοι» κατεύνασαν διαδοχικά τρεις αυταρχικούς ηγέτες, τους Μουσταφά Κεμάλ, Μπενίτο Μουσολίνι και Αδόλφο Χίτλερ, οδηγώντας νομοτελειακά τις εξελίξεις στον απόλυτο πόλεμο.

Οι κατευνασμοί που αναλύονται διεξοδικά στο παρόν βιβλίο δεν προκάλεσαν μονάχα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τα επακόλουθα αυτού, τα οποία βιώνουμε σήμερα στην Ευρώπη, την ανατολική Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή.

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταύρου Καλεντερίδη με τίτλο,

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ: Ο κατευνασμός των Κεμάλ, Χίτλερ και Μουσολίνι από τους «Συμμάχους»
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου: Διεθνολόγος – μόνιμος λέκτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ, περιφερειακός σύμβουλος, τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας
Παντελής Σαββίδης: Δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube