Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Ουκρανία , Ρωσία 8 Δεκεμβρίου 2023

Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής αποκάλυψε ότι οι οβίδες για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παράγονται στο Αζερμπαϊτζάν

Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής αποκάλυψε ότι οι οβίδες για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παράγονται στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν παράγει και προμηθεύει πυρομαχικά την Ουκρανία αναφέρει το Telegram κανάλι Rybar.

“Άλλο ένα παράδειγμα του ρόλου του OSINT για την απόκτηση ζωτικής σημασίας πληροφοριών στη σύγχρονη πραγματικότητα: ένας Ουκρανός ακτιβιστής αποφάσισε να καυχηθεί ότι μια “εταίρος χώρα” είχε οργανώσει την παραγωγή οβίδων των 122 χιλιοστών και δημοσίευσε πλάνα από τα εργαστήρια. Ωστόσο, ένας δημοσιογράφος του καναλιού RTVI παρατήρησε ενημερωτικά περίπτερα με σύμβολα της Palladium Defence and Security Solutions που ανίκει σε μια εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν με έδρα το Μπακού.

Είναι επίσημα συνεργάτης της Ukroboronprom, κάτι που μπορεί να δει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πρώτη αντικειμενική απόδειξη ότι το Αζερμπαϊτζάν κατασκευάζει και προμηθεύει πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου.

Αυτό πιθανότατα συμβαίνει και με βρετανικά χρήματα: σύμφωνα με ακριβώς το ίδιο σχέδιο, οι Αζέροι έστειλαν προηγουμένως εξοπλισμό για την αποναρκοθέτηση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Λοιπόν, η θέση των αρχών στο Μπακού όσον αφορά τις Στρατηγικές Δυνάμεις Άμυνας είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

Είναι απερίσκεπτο να περιμένουμε τις αλλαγές του, κυρίως λόγω της αδράνιας των εσωτερικών υπηρεσιών και υπουργείων, τα οποία στην πραγματικότητα δεν αντιδρούν με κανέναν τρόπο ακόμη και στη σύλληψη φιλορώσων δημοσιογράφων στη χώρα», σημειώνει η έκθεση.

 

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube