Weather Icon

Όρμπαν: Μια fast track ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ουγγαρίας

Όρμπαν: Μια fast track ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ουγγαρίας

Δηλώσεις Όρμπαν στο κοινοβούλιο της χώρας του

Μια γρήγορη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της Ουγγαρίας ούτε τα συμφέροντα της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς, τις οικονομικές αναλύσεις και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι συνομιλίες (με την Ουκρανία) θα στοχεύουν στη χορήγηση ιδιότητας μέλους -επομένως δεν θα το χρησιμοποιούμε ως πολιτική χειρονομία – καθώς η ένταξη δεν είναι για αυτόν τον σκοπό … τότε εμείς πρέπει να πω ότι αυτή η σκέψη αυτή τη στιγμή είναι παράλογη, γελοία και όχι σοβαρή», είπε ο Όρμπαν σε μια ομιλία του.

«Η ΕΕ ετοιμάζεται να κάνει ένα τρομερό λάθος και πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό ακόμα κι αν τα 26 (μέλη) θέλουν να κάνουν το λάθος», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξη. «Εάν θέλουμε να δώσουμε στήριξη στην Ουκρανία, ένα γεωστρατηγικό μήνυμα, αυτό θα έπρεπε να το κάνουμε, αλλά αυτό δεν είναι ένταξη».

Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και με τη Δημοκρατία της Μολδαβίας».

Παράλληλα, γίνεται ειδική αναφορά στο κράτος-δικαίου στο κομμάτι που έχει σχέση με τη διεύρυνση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube