Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη , Τουρκία 4 Δεκεμβρίου 2023

Νέα πυρά Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου ο χασάπης της Γάζας

Νέα πυρά Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου ο χασάπης της Γάζας

Θα δικαστεί όπως ο Μιλόσεβιτς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου για τη συνεχιζόμενη επίθεση του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ομιλία του σε συνεδρίαση επιτροπής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη και θα ανήκει για πάντα στους Παλαιστίνιους.

Αναφερόμενος στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ο Πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά σκληρά λόγια για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, τον οποίο δεν παραλείπει να επικρίνει με κάθε ευκαιρία.

Ο Ερντογάν είπε, «ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι σήμερα ο χασάπης της Γάζας, θα δικαστεί ως Χασάπης της Γάζας, όπως και ο Μιλόσεβιτς, πέρα ​​από εγκληματίας πολέμου».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στο Εναρκτήριο Πρόγραμμα της 39ης Υπουργικής Συνόδου της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Εφιστώντας την προσοχή στις σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα στην ομιλία του εδώ, ο Ερντογάν είπε:

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών όπλων, που το Ισραήλ παραδέχεται ότι διαθέτει. Ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι σήμερα ο σφαγέας της Γάζας, θα δικαστεί ως ο χασάπης της Γάζας, όπως ο Μιλόσεβιτς, ως εγκληματίας πολέμου».

haberler.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube