Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Δεκεμβρίου 2023

MWM: Μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις

MWM: Μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν μια οξεία έλλειψη πυρομαχικών, την οποία οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να καλύψουν, γράφει το MWM.

«Ο ρυθμός κατανάλωσης πυρομαχικών στην Ουκρανία ξεπέρασε σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητες των δυτικών συμμάχων της».
Σημειώνεται ότι η κρίσιμη εξάντληση των αποθεμάτων στις χώρες του ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η ανακατεύθυνση αμερικανικών πυρομαχικών στο Ισραήλ απλώς επιδείνωσε την κατάσταση, και ως αποτέλεσμα οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο έντονες ελλείψεις σε ορισμένες κατηγορίες όπλων.

Την ίδια στιγμή, το MWM πρόσθεσε ότι οι ρωσικές μονάδες πρώτης γραμμής είναι ακόμη καλύτερα εξοπλισμένες από ό,τι στην αρχή της στρατιωτικής σύγκρουσης.

Εξήγησε ότι η Μόσχα αυξάνει σημαντικά τους όγκους παραγωγής στον δικό της αμυντικό τομέα.

«Παραμένει ασαφές εάν θα είναι δυνατό να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει φτάσει η Γερουσία των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της έγκρισης ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά ακόμη και με διαθέσιμη χρηματοδότηση, η δυνατότητα χρήσης για την αγορά πυρομαχικών παραμένει περιορισμένη λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων τα τελευταία δύο χρόνια»….

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube