Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η αλήθεια για τον Ελπιδοφόρο είναι πολύ πικρή

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η αλήθεια για τον Ελπιδοφόρο είναι πολύ πικρή

Προσπαθεί ο εξ Αθηνών Στράτος Σαφιολέας, o “καλός (αυτός) άνθρωπος”, -όπως έλεγε και ο ένδοξος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, Ο κ. Σαφιολέας είναι ο επί της επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, που αρνείται να ενημερώνει την ιστοσελίδα μας. Δεν πειράζει. Θα αναγκαστεί να το κάνει…

Ο κ. Σαφιολέας την σφίγγει (τη δήλωση) από εδώ, την σφίγγει από εκεί, αλλά δεν του βγαίνει. Ποιά δήλωση; Θα καταλάβετε διαβάζοντας παρακάτω… Τι σχέση έχει ο επί της επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου; Την έκανε φέιγ-βολάν, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.

Όπως έγραφα την Τρίτη, ο Τζον Κατσιματίδης, ο δισεκατομμυριούχος ομογενής επιχειρηματίας, επιχείρησε να διασώσει και αυτός τον κ. Ελπιδοφόρο, όπως μερικοί άλλοι πλούσιοι και μη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Επιχειρούν αλλά δεν τα καταφέρνουν καθώς η διάσταση απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση είναι, όχι μόνο υπαρκτή, αλλά μεγάλη. Και δεν είναι (δήθεν) πρόβλημα της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας…

Ξένισε ότι ο κ. Κατσιματίδης επέλεξε ένα συνέδριο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, για να προωθήσει τον Ελπιδοφόρο. Τι είπε ο εκατομμυριούχος ομογενής, που δεν επένδυσε ποτέ στην Πατρίδα (και δικαίωμα του βέβαια); Διαβάστε:

«Θέλω επίσης να σημειώσω… Ξέρετε ότι είμαι αντιπρόεδρος της Αρχιεπισκοπής (Αμερικής). Ο Αρχιεπίσκοπός μας Ελπιδοφόρος αγαπά και την Ελλάδα. Γιατί είναι εκεί πολύ συχνά και θέλω να επαινέσω τη φιλία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και όλη τη βοήθεια που δίνει η Ελλάδα στην Αρχιεπισκοπή».

Προφανώς αναφέρεται σε κάποια εκατομμύρια δολάρια που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. Δόθηκαν ειδικά για τη Σχολή. ‘Εφτασαν τα χρήματα εκεί;

Ο κ. Ελπιδοφόρος γνωρίζει την απάντηση όπως και ο κ. Μητσοτάκης. Φαίνεται ότι τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου δόθηκαν για να κλείσουν άλλες «τρύπες» της Αρχιεπισκοπής. Και μακάρι να με διαψεύσει ο κ. Σαφιολέας…

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ έχει καμία εμπιστοσύνη στο σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Και ΔΕΝ δεχόμαστε καμία διάψευση. Γνωρίζουμε… Οι άνθρωποι του κ. Ελπιδοφόρου βρίζουν την κ. Παπαδοπούλου αδίκως.

Στο χωριό μου λένε πως όποιος δεν μπορεί να δείρει το γαϊδούρι χτυπάει το σαμάρι. Αλλού λένε πως “χτυπάει το σαμάρι για ν’ ακούσει το γαϊδούρι”. Ότι είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η Ελληνίδα υφυπουργός Εξωτερικών, τα μετέφερε εκ μέρους του Έλληνα Πρωθυπουργού. Τελεία και παύλα.

Φιλότιμη η προσπάθεια του κ. Κατσιματίδη και των άλλων ομογενών εκατομμυριούχων. Αλλά η βοήθεια που έδωσε η Ελλάδα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, πήγε στο …γάμο του Καραγκιόζη.

Ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος προκάλεσε μεγάλη ζημία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Την αποδυνάμωσε. Είναι ανύπαρκτη. Είναι μία αγελάδα την οποία αρμέγουν και στέλνουν τα χρήματα στην Τουρκία.

Η ελληνική Ομογένεια τα βλέπει όλα αυτά. Και γι’ αυτό αποξενώθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής.

Αλλά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην αποδυναμωθεί και η Ομογένεια μας. Η υγιής Ελληνοαμερικανική Κοινότητα πρέπει να μείνει ενωμένη για το καλό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να μην πάρει η Τουρκία τα αμερικανικά μαχητικά F-16. Δίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να αποκτήσει η Ελλάδα τα μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, υπό τον Ελπιδοφόρο, ΔΕΝ βοηθά σε τούτο τον σκοπό. Τον υπονομεύει.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Οι πληροφορίες για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα είναι καλές, φαίνεται ότι το θέμα πάει καλά. Ακόμα: Η Τουρκία συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Αμερικανούς με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Και οι Αμερικανοί την πιστεύουν!!! Κάποτε, βέβαια, θα γίνει. Αλλά η υπερδύναμη Αμερική έχασε την αξιοπιστία της…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Εμφανίστηκε χθες στα μέρη μας, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ελπιδοφόρος. Τον είδαμε στην εκδήλωση της οικογένειας Μανάτου, στο νέο ελληνικό εστιατόριο, στο Λιμάνι. Τον …λυπήθηκα. Είτε ήταν εκεί, είτε δεν ήταν, η παρουσία του δεν προκάλεσε κανένα ενδιαφέρον. Έσπευσαν βέβαια να τον ασπαστούν οι γνωστοί παρατρεχάμενοι. Ήταν και ο θεατρινισμός του να …ευλογήσει την πρώην πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ. Προφανώς, δεν κατάλαβε ο άνθρωπος ότι του έκαναν πλάκα!!!

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube