Weather Icon

Μάικλ Ρούμπιν στους Washington Times: Η Τουρκία διαπράττει τις ίδιες φρικαλεότητες για τις οποίες κατηγορεί το Ισραήλ! Τα διπλά μέτρα του Ερντογάν για τη Χαμάς αντανακλά τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό του

Μάικλ Ρούμπιν στους Washington Times: Η Τουρκία διαπράττει τις ίδιες φρικαλεότητες για τις οποίες κατηγορεί το Ισραήλ! Τα διπλά μέτρα του Ερντογάν για τη Χαμάς αντανακλά τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό του

Ο Ερντογάν ανέφερε τη ναζιστική Γερμανία ως ένα αποτελεσματικό εκτελεστικό προεδρικό σύστημα.

Του Μάικλ Ρούμπιν

«Το Ισραήλ είναι τώρα μια χώρα που δολοφονεί τα βρέφη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 12 Νοεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα, είπε στο συνέδριο του κόμματός του, «λέω με καθαρή συνείδηση ​​ότι το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος».

Το ότι το Ισραήλ είναι ένοχο για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων είναι σχεδόν βασικό στοιχείο της ρητορικής του κ. Ερντογάν . Προς αποφυγή κάθε αμφιβολίας, τα σχόλια αποτελούν επανάληψη των κατηγοριών που είχε διατυπώσει ο κ. Ερντογάν στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» το 2017 και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «παιδοκτόνο» το 2018.

Ενώ ο κ. Ερντογάν καταδικάζει το Ισραήλ, επαινεί τη Χαμάς. «Εσείς χαρακτηρίζετε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση», παραπονέθηκε στη Δύση. «Η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα που συμμετείχε στις εκλογές για να κερδίσει στην Παλαιστίνη», παραλείποντας ότι η Χαμάς κατέλαβε την εξουσία στη Γάζα με πραξικόπημα.

Αυτό που το Ισραήλ περιγράφει ως αντιτρομοκρατία, ο κ. Ερντογάν αποκαλεί τις πιο «προδοτικές επιθέσεις» στην ιστορία της ανθρωπότητας.

«Όλες οι έννοιες, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου, είναι ανεπαρκείς για να περιγράψουν αυτό που έχουμε δει στη Γάζα… γιατί ακόμη και ο πόλεμος έχει την ηθική, τα ήθη, τους νόμους και τα όριά του», εξήγησε, υποσχόμενος να στείλει τους Ισραηλινούς ηγέτες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τις πράξεις τους.

Αν ο κ. Ερντογάν ακούγεται απερίσπαστος, είναι επειδή o κ. Ερντογάν ενθαρρύνει τον αντισημιτισμό. Στις αρχές της βασιλείας του, μυστηριώδεις επιδοτήσεις βοήθησαν μια τουρκική μετάφραση του «Mein Kampf» του Χίτλερ να γίνει ένα εθνικό μπεστ σέλερ και το 2016, η Guardian ανέφερε ότι ο κ. Ερντογάν ανέφερε τη ναζιστική Γερμανία ως ένα αποτελεσματικό εκτελεστικό προεδρικό σύστημα.

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Fox News του 2012, η ​​σύζυγος του κ. Ερντογάν, Εμινέ, ενέκρινε την «Κοιλάδα των Λύκων», μια τουρκική ταινία που υποστήριζε ότι η εμπορία εβραϊκών οργάνων εν μέρει υποκινούσε τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Egemen Bagis, κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, είπε κάποτε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας δεν υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είχε εβραϊκό αίμα.

ΠΗΓΗ: Washington Tines

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube