Στραμμένη την προσοχή της στην Ουάσινγκτον έχει η Μόσχα, εν όψει της συνάντησης του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία «θα παρακολουθεί πολύ στενά τη συνάντηση» κι ακόμη τα «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» που ήδη έχει παράσχει η Ουάσινγκτον στο Κίεβο δεν κατάφεραν να αναστρέψουν την κατάσταση και περαιτέρω οικονομική βοήθεια θα αποτύχει εξίσου.

«Τα άλλα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που η Ουκρανία θέλει να διοχετευθούν στην οικονομία της επίσης είναι καταδικασμένα στο ίδιο φιάσκο…Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, αλλά επίσης δεν μπορεί να αλλάξει και την πορεία της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ακόμη ότι οι αποτυχίες στο πεδίο της μάχης υπονομεύουν την εξουσία του προέδρου Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι θα ζητήσει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του στην Ουάσινγκτον αργότερα σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και ηγέτες του Κογκρέσσου σε μια περίοδο αυξανόμενων αμφιβολιών ανάμεσα σε πολλούς Ρεπουμπλικανούς βουλευτές.

Ο επόμενος γύρος αμερικανικής βοήθειας για την Ουκρανία έχει καθυστερήσει λόγω αιτήματος από τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και από άλλους ρεπουμπλικανούς να μην αποδεσμευτούν νέα κονδύλια αν δεν ληφθούν πρώτα μέτρα για την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με το Μεξικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ