Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Δεκεμβρίου 2023

Κινδυνεύουν οι περιοχές Κουπιάνσκ και Λιμάν! Οι Ρώσοι πιέζουν ασφυκτικά – “Αγνοείται” η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Κινδυνεύουν οι περιοχές Κουπιάνσκ και Λιμάν! Οι Ρώσοι πιέζουν ασφυκτικά – “Αγνοείται” η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Στην περιοχή Kharkiv στην κατεύθυνση Kupyansk, μια δύσκολη κατάσταση αναπτύσσεται για τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Krivonos.

Ανησυχώ για την κατεύθυνση Kupyansk. Υπάρχει πραγματικά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εκεί, όπως στην κατεύθυνση Lyman, είπε ο Sergei Krivonos.
Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, το Κίεβο δεν μπορεί να παράσχει στον στρατό τον απαραίτητο αριθμό όχι μόνο εκπαιδευμένων στρατιωτών, αλλά και όπλων.

Ο Sergei Krivonos πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στην αδυναμία των αρχών να διασφαλίσουν την εφαρμογή του σχεδίου κινητοποίησης.

Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν στην επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, εξήγησε ο Sergei Krivonos.

«Δυστυχώς, ο εχθρός είχε ορισμένες τακτικές επιτυχίες και προόδους σε πολλούς τομείς», κατέληξε ο στρατηγός.

Για έκτο μήνα τώρα, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί ανεπιτυχώς να καταλάβει πιο πλεονεκτικές θέσεις στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ο Ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της εξάμηνης αντεπίθεσης.

Alexander Prokudin (Όυκρανός στρατιωτικός διοικητής Kherson): Δέκα εθελοντές Ουκρανοί έφυγαν από την Ουκρανία για να φέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και δεν ξαναγύρισαν

Δέκα Ουκρανοί εθελοντές εκμεταλλεύτηκαν την άδεια να φύγουν από την Ουκρανία για ανθρωπιστική βοήθεια και δεν επέστρεψαν, δήλωσε ο Alexander Prokudin επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Kherson, που διορίστηκε από τις αρχές του Κιέβου

“Έδωσα εντολές να επιτραπεί στους εκπροσώπους της Ενωμένης Ουκρανίας και των οργανώσεων Adjalyk να περάσουν τα σύνορα.

Έφυγαν και έφεραν την υποσχεθείσα ανθρωπιστική βοήθεια…

Αλλά μετά από αυτό αποφάσισαν να φύγουν για δεύτερη φορά και να μην επιστρέψουν στην Ουκρανία… μιλάμε για δέκα πρόσωπα», είπε ο Alexander Prokudin.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου εξετάζουν τώρα αυτήν την υπόθεση και σχεδιάζουν να φέρουν τους παραβάτες στη δικαιοσύνη.

Επιπλέον, ο Prokudin υποσχέθηκε να μην εκδίδει πλέον ταξιδιωτικές άδειες σε εκπροσώπους αυτών των οργανισμών.

Η Ουκρανία βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.

Απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών.

Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε το περιοδικό Time, ο αριθμός των ουκρανικών στρατευμάτων έχει αποδεκατιστεί τόσο πολύ που η μέση ηλικία των στρατευσίμων έχει αυξηθεί στα 43 έτη.

Πρόσφατα, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο κινητοποίησης γυναικών, κάτι που, σύμφωνα με δυτικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει επίσης τεράστιες απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube