Weather Icon

Κατακτητής και τρομοκράτης

Κατακτητής και τρομοκράτης

Δεν είναι μητέρα πατρίδα μου. Δεν είναι και αδελφή μου.

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Δεν είναι μητέρα πατρίδα μου. Δεν είναι και αδελφή μου. Αν αυτή είναι μητέρα ή αδελφή, να μου λείπει και η μητέρα και η αδελφή. Αν ήταν πράγματι μητέρα μας, θα την ξέγραφα. Ακριβώς όπως σε μια ταινία που είδα. Είναι ταινία, όμως, πραγματική ιστορία.

Όπως όταν η κόρη κάποιου τον ξέγραψε από πατέρα όταν έμαθε ότι ήταν ένας από εκείνους που διενεργούσαν τις γενοκτονίες του Χίτλερ, θα την ξέγραφα και εγώ. Ο άνδρας κατάφερε να διαφύγει από τη Γερμανία μετά τον πόλεμο, ενώ ήταν αξιωματικός των Ναζί. Εγκαταστάθηκε στην Αμερική. Άλλαξε το όνομα και την ταυτότητά του. Έζησε και εργάστηκε χρόνια εκεί. Στο τέλος αποκαλύφθηκε η αλήθεια όμως. Από τη στιγμή που την έμαθε η κόρη του, κράτησε μακριά από τον πατέρα της ακόμα και τα παιδιά της. Δεν τα άφηνε να τον πλησιάσουν. Πάντα τηρούσε αποστάσεις από τον πατέρα της μετά που έμαθε τα εγκλήματα που είχε διαπράξει. Δεν τον συγχώρησε ποτέ. Στο τέλος, συνελήφθη ο πατέρας της. Παραδόθηκε στη Γερμανία εκ μέρους της Αμερικής. Δικάστηκε στη Γερμανία. Και καταδικάστηκε με βαριά ποινή φυλάκισης.

Ξέρω, δεν συναντάται στην Κύπρο τέτοια ιστορία. Ας πούμε πως ο πατέρας σας είναι δολοφόνος. Αφαίρεσε πολλές ζωές. Όμως, σας λατρεύει ως παιδί του που είστε. Σας αγαπά πολύ. Λατρεύει πολύ τα εγγόνια του. Και μια μέρα μαθαίνετε τι έχει κάνει. Διέπραξε θηριωδίες που δεν αφήνουν απολύτως καμία αμφιβολία μέσα σας. Τι θα κάνετε; Θα ξεγράψετε τον πατέρα σας; Ή μήπως θα τα θάψετε όλα μέσα σας και θα τον συγχωρήσετε; Ξέρω πως υπάρχουν κάτι τέτοιοι σε αυτό το νησί. Μήπως δεν είχαν παιδιά οι πατεράδες που διέπραξαν τα εγκλήματα στα χωριά Τόχνη, Μαράθα και Παλαίκυθρο; Ακούσατε ποτέ να έχουν ξεγράψει τους πατεράδες τους αυτά τα παιδιά; Εγώ δεν άκουσα.

Πώς μπορεί να είναι μητέρα πατρίδα μου η Τουρκία, η οποία έσφαξε τις μειονότητες κατά τη διάρκεια της ιστορίας και διέπραξε απίστευτα εγκλήματα; Αδελφή; Δεν μπορεί να είναι και αδελφή. Μήπως αυτά που μας έκαναν είναι πράγματα που θα έκανε ένας αδελφός στον αδελφό του; Είπε θα σας σώσω και μας πήρε αιχμάλωτους. Μας έκλεισε σε μια μάντρα απομονώνοντάς μας από τον κόσμο. Λεηλάτησε τα εδάφη που πήρε από τα χέρια άλλων με τη βία των όπλων. Μας έκαναν συνένοχους στα εγκλήματα που διέπραξαν. Επειδή προσκολληθήκαμε με πλεονεξία στο πλιάτσικο, δεχθήκαμε με χαρά αυτή τη συνενοχή. Δεν μας ένοιαξε και πολύ η απομόνωση από τον κόσμο. Ουσιαστικά, μετά από χρόνια αντιληφθήκαμε ότι δεν σωθήκαμε και ότι πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Το αντιληφθήκαμε, όμως ήταν αργά πλέον. Η αδυναμία μας να αντισταθούμε της έδωσε την ευκαιρία να μας κάνει ό,τι ήθελε. Και προχώρησε τόσο πολύ, που επέδειξε την ξεδιαντροπιά να απαγορεύσει την είσοδο στην Τουρκία σε όσους από εμάς δεν της άρεσαν. Διάγραψε κάποιους από εμάς. Τους αποκάλεσε τρομοκράτες. Έφτιαξε μια μαύρη λίστα. Λίστα επικίνδυνων, δηλαδή τρομοκρατών! Ακόμα και οι Άγγλοι αποικιοκράτες μας δεν το έκαναν αυτό. Ακόμα και μετά την έναρξη της ένοπλης δράσης της υπόγειας οργάνωσης ΕΟΚΑ εναντίον τους, δεν απαγόρευσαν την είσοδο Κυπρίων στην Αγγλία. Δεν απαγορεύθηκε και κανενός Τουρκοκύπριου η είσοδος στην Αγγλία. Ο Μακάριος; Μήπως μας έθεσε οποιανδήποτε απαγόρευση; Αν και ανακήρυξαν τρομοκράτες όλους μας μετά τον Δεκέμβριο του 1963, μήπως αργότερα δεν μας άνοιξαν τις πόρτες; Η Ελλάδα; Και η Ελλάδα ποτέ δεν ετοίμασε μια τέτοια λίστα απαγορευμένων για εμάς. Μήπως υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που του απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα; Όμως, στην Τουρκία υπάρχουν! Γιατί; Μήπως επειδή είναι μητέρα πατρίδα μας; Μήπως επειδή είμαστε αδέλφια; Να μας λείπει και τέτοια μητρότητα και τέτοια αδελφοσύνη. Να τις πάρει να τις λουστεί! Σκεφτείτε. Είναι ο κατακτητής μας. Και κάνει σε εμάς εκείνο που έπρεπε να κάναμε εμείς σε αυτήν. Αντί να τη διώξουμε εμείς από την πατρίδα μας, μας διώχνει εκείνη από τη δική της πατρίδα! Ο «σωτήρας» μας μάς ανακήρυξε τρομοκράτες! Εμείς οι καημένοι! Ακόμα δεν μπορέσαμε καν να τον αποκαλέσουμε κατακτητή!

Πηγή: Πολίτης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube