Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος , Συρία 13 Δεκεμβρίου 2023

Ισραηλινές επιδρομές σε Λίβανο – Συρία κατά Χεζμπολάχ και στρατού Άσαντ

Ισραηλινές επιδρομές σε Λίβανο – Συρία κατά Χεζμπολάχ και στρατού Άσαντ

Νέες αεροπορικές επιδρομές

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε θέσεις του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε εγκατάσταση εκτόξευσης ρουκετών και στρατιωτικές υποδομές αντιδρώντας σε εκτοξεύσεις ρουκετών και πυρά ολμοβόλων, ανέφερε η ισραηλινή ΠΑ μέσω X (του πρώην Twitter).

Ισραηλινά αεροσκάφη και άρματα μάχης έπληξαν επίσης θέσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων, ανταποδίδοντας πυρά, πρόσθεσε.

Η κλιμάκωση της έντασης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, η σοβαρότερη μετά τον πόλεμο Ισραήλ/Χεζμπολά το 2006, εντείνει την ανησυχία για εξάπλωση του πολέμου που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου.

Δέκα Ισραηλινοί στρατιωτικοί νεκροί στη Γάζα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα τους θανάτους δέκα μελών του σε μάχες με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου αντισυνταγματάρχη, διοικητή του συντάγματος πεζικού Γκολάνι.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube