Το γεγονός πως 137 όμηροι παραμένουν στα χέρια της Χαμάς, ενώ οι μάχες έχουν ξαναρχίσει, προκαλούν την οργή και τον θυμό συγγενών των απαχθέντων στο Ισραήλ.

Οι οικογένειες έχουν οργανωθεί και με κάθε τρόπο επιδιώκουν να ακουστεί η φωνή και η αγωνία τους για τους δικούς ανθρώπους.

Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που κρύβουν οι βομβαρδισμοί πολλοί από αυτούς είναι θυμωμένοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης Νετανιάχου, την οποία κατηγορούν πως δίνει προτεραιότητα στις μάχες και όχι στο πως θα επιστρέψουν όλοι οι όμηροι σπίτι τους.

Ιδιαίτερη οργή προκαλεί το γεγονός πως η ισραηλινή κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί μαζί τους και να ακούσει τι έχουν να τους. Σε ανακοίνωσή τους οικογένειες αναφέρουν τα εξής: «Η κυβέρνηση μας αγνοεί και μας υποβαθμίζει. Κουραστήκαμε να προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Δεν θα σας παρακαλούμε. Αν δεν έχετε χρόνο να συναντηθείτε μαζί μας, θα βρούμε άλλον παγκόσμιο ηγέτη να μας εκπροσωπήσει στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα».

Για αυτό το λόγο όπως είπαν θα αρχίσουν να διαδηλώσουν κάθε βράδυ μπροστά από την Πύλη Μπεγκίν μέχρι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να βρουν χρόνο για να τους δεχτούν.

Ο Daniel Lifshitz εγγονός της Yocheved Lifshitz που αφέθηκε ελεύθερη και του Oded Lifshitz, ο οποίος ακόμη κρατείται όμηρος στη Γάζα μίλησε για το δράμα που περνούν όλες οι οικογένειες.

«Καλούμε την κυβέρνηση να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μας υποσχεθήκατε ότι θα επαναφέρετε τους ομήρους μας με κάθε τίμημα. Ο χρόνος τους εξαντλείται. Τους χάνουμε. Δεν υπάρχει χρόνος, ούτε τροφή ούτε αέρας στα τούνελ της Χαμάς στη Γάζα. Έχουμε ακούσει φρικαλεότητες από τους απελευθερωμένους ομήρους και την κατάσταση όσων βρίσκονταν εκεί.

Ο παππούς μου δεν έχει χρόνο. Δεν έχει φάρμακα, δεν έχει αίσθηση του χρόνου. Οι όμηροι νομίζουν πως έχουν ξεχαστεί εκεί κάτω», τόνισε.

Φιλελεύθερος