Weather Icon
Ισραήλ , Υεμένη 4 Δεκεμβρίου 2023

IDF: Δεν είναι ισραηλινά τα δύο πλοία που έπληξαν οι Χούθι

IDF: Δεν είναι ισραηλινά τα δύο πλοία που έπληξαν οι Χούθι

Επιθέσεις με πύραυλο και μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Δύο πλοία στα οποία επιτέθηκαν οι Χούθι, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται, στην Ερυθρά Θάλασσα,  δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Οι σιίτες Χούθι της Υεμένης δήλωσαν ότι η ναυτική του δύναμη επιτέθηκε σε δύο ισραηλινά πλοία -στο Unity Explorer και στο Number 9- στο ένα με οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και στο άλλο με πύραυλο.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούθι δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μια «επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων στο Στενό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ», μια στρατηγική θαλάσσια οδός που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν, στοχεύοντας το πρώτο με «πύραυλο και το δεύτερο πλοίο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό και εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο βρετανικός στρατός νωρίτερα ανακοίνωσε ότι υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube