Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 20 Δεκεμβρίου 2023

IDF: Χτυπήσαμε 300 στόχους της Χαμάς στη Γάζα – Βρήκαμε αποθήκη όπλων

IDF: Χτυπήσαμε 300 στόχους της Χαμάς στη Γάζα – Βρήκαμε αποθήκη όπλων

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Περισσότερους από 300 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας χτύπησαν την Τρίτη (19/12) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ορισμένα πλήγματα κατευθύνθηκαν από τις χερσαίες δυνάμεις εναντίον στελεχών της Χαμάς εν μέσω μαχών.

Οι IDF έκαναν γνωστό ότι τα πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας σκότωσαν δεκάδες πράκτορες της Χαμάς, καθώς και κατέστρεψαν τις υποδομές της τρομοκρατικής ομάδας.

Μία από τις αεροπορικές επιδρομές στόχευσε την Τρίτη (19/12) έναν εκτοξευτή ρουκετών της Χαμάς που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση βλημάτων μεγάλης εμβέλειας στο κεντρικό Ισραήλ, αναφέρει το IDF.

Στο μεταξύ, στη νότια Γάζα, οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα της 55ης Ταξιαρχίας πραγματοποίησαν επιδρομή σε τοποθεσίες της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, αφού δέχθηκαν πυρά από αυτές. Εκεί, οι IDF εντόπισαν μια μεγάλη αποθήκη όπλων, που περιλάμβανε πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικούς μηχανισμούς και περίπου 20 όλμους.

Washington Post: Επιλογές για τη Γάζα μετά τον πόλεμο

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν θέλουν το Ισραήλ να περάσει σύντομα σε ένα λιγότερο έντονο στάδιο της μάχης, «ιδανικά» εντός των επόμενων 11 ημερών, παρά την επιμονή των ΗΠΑ ότι δεν θέτουν χρονοδιάγραμμα στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ. Αυτό αναφέρουν οι Tmes of Israel επικαλούμενοι δημοσίευμα της Washington Post.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Ντέιβιντ Ιγνάτιους, ένα 20σέλιδο έγγραφο που συνέταξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραθέτει επιλογές για τη Γάζα μετά τον πόλεμο, που θα διαχειρίζονται όλο και περισσότερο οι Παλαιστίνιοι.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ασφάλεια στη Γάζα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από «Παλαιστίνιους που δεν συνδέονται με τη Χαμάς και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τα ισραηλινά στρατεύματα που εξακολουθούν να περιφρουρούν τα σύνορα. Ιδανικά, αυτή η δύναμη αστυνόμευσης θα ενισχυόταν από ξένα στρατεύματα, που θα λειτουργούσαν υπό την εντολή του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το Ισραήλ διερευνά το ενδεχόμενο δημιουργίας «ανθρωπιστικών νησίδων» στη βόρεια Γάζα, καθώς οι μάχες μετατοπίζονται όλο και περισσότερο νότια.

liberal.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube