Weather Icon

Η ομόγενεια στη Γερμανία εκπέμπει SOS! Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους ομογενείς στο Μόναχο για τα ελληνικά σχολεία

Η ομόγενεια στη Γερμανία εκπέμπει SOS! Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους ομογενείς στο Μόναχο για τα ελληνικά σχολεία
Το μεγάλο πρόβλημα είναι με το σχολείο ”Αριστοτέλης” στο Μόναχο. Εκεί στεγάζεται το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δυστυχώς αυτή η δαμόκλειος σπάθη κρέμεται πάνω από τις σχολικές μονάδες.

Το ”κακόγουστο” αστείο επαναλαμβάνεται σαν μοτίβο στην Βαυαρία. Ξεκίνησε το 2004 με το σχολείο στο Άουγκσμπουργκ και ακολούθησε το σχολείο στο Νταχάου το 2011. Για να φτάσουμε στο περασμένο καλοκαίρι και το κλείσιμο του σχολείου ”Πυθαγόρας”.

Η σχολική μονάδα που φιλοξενεί δύο σχολεία, ένα δημοτικό και ένα Γυμνάσιο, όπου αν συνυπολογίσουμε και τους μαθητές του Σαββάτου, τότε ξεπερνάμε τους 500 μαθητές και φτάνουμε κοντά στους 800. Στο Μόναχο υπάρχει ένα Λύκειο, δύο Γυμνάσια και 3 πλέον Δημοτικά (μετά το κλείσιμο του Πυθαγόρα).

 

 

Γονείς και μαθητές έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις, και έτσι την Κυριακή στην γενική συνέλευση των Γονέων και κηδεμόνων, αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών για να μην κλείσει η σχολική μονάδα. Επίσης αύριο Πέμπτη 14.02.2023 από τις 14:30 μέχρι και τις 17:30 οι ομογενείς θα βρίσκονται έξω από το προξενείο του Μονάχου για να διαμαρτυρηθούν συμβολικά για να μην κλείσουν τα σχολεία.

https://e-enimerosi.com/2023/12/13/%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%BC/

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube