Weather Icon

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν εφαρμόζεται στο Πακιστάν

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν εφαρμόζεται στο Πακιστάν

Οι θρησκευτικές μειονότητες, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι εργάτες και οι απλοί άνθρωποι είναι ευκολότεροι στόχοι στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Naveed Walter, Πρόεδρος του Human Rights Focus Pakistan (HRFP), τόνισε ότι ακόμη και μετά από 75 χρόνια από τη δημιουργία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (UDHR) στο Πακιστάν, αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί αφού τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν εφαρμόζονται στη χώρα.

Το HRFP τίμησε την Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Vision Hall στο Φαϊσαλαμπάντ του Πακιστάν την Κυριακή και η εκδήλωση διεξήχθη με θέμα «Ελευθερία, Ισότητα και Δικαιοσύνη για Όλους».

Το «θέμα της 10ης Δεκεμβρίου 2023, σηματοδοτεί τα 75 χρόνια από τη δημιουργία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (UDHR) το 1948», ανέφερε το HRFP σε επίσημη ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, ακόμη και μετά από 75 χρόνια, η UDHR δεν έχει εφαρμοστεί και εφαρμοστεί πλήρως στο Πακιστάν, ενώ η χώρα το είχε υπογράψει από την αρχή», είπε ο Walter.

Άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα συμμετείχαν στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των HRD, των θρησκευτικών ηγετών, των δικηγόρων, των δασκάλων, της νεολαίας, των φοιτητών, των γυναικών, των πολιτικών λειτουργών και διαφορετικών ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζήτησαν τα δικαιώματα και ποιες παραβιάσεις αντιμετώπισαν, ιδιαίτερα όταν η ελευθερία, η ισότητα και η δικαιοσύνη τους είχαν εμπόδια.

«Η επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και της ατζέντας 2030 ήταν προκλητική, προσθέτοντας ότι η ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων και η ισότητα με βάση το φύλο, το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία και την οικονομική κατάσταση ήταν ανησυχητικές, ενώ η δικαιοσύνη ήταν πάντα πρόβλημα», δήλωσε ο Walter. 

Τόνισε επίσης ότι οι θρησκευτικές μειονότητες, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι εργάτες και οι απλοί άνθρωποι είναι ευκολότεροι στόχοι τέτοιων παραβιάσεων.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις μειονότητες, ο Walter είπε ότι οι εκλογές του 2024 πλησιάζουν τον Φεβρουάριο, ενώ η τελευταία απογραφή του 2017 ήταν αμφιλεγόμενη.

«Ο πληθυσμός είναι βάση πολιτικής συμμετοχής και εκπροσώπησης, καθώς και οι εφεδρικές θέσεις σε εθνικές συνελεύσεις και επαρχιακές συνελεύσεις», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι οι μειονότητες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε περισσότερες από 100 εκλογικές περιφέρειες εθνικών και επαρχιακών συνελεύσεων όπου κυριαρχούν στη δύναμη των ψηφοφόρων. Έτσι, χωρίς την υποστήριξη των ψηφοφόρων της μειοψηφίας, οι ανταγωνιστές υποψήφιοι δεν μπορούν να κερδίσουν.

Επιπλέον, ο Walter είπε ότι ενώ τα πολιτικά κόμματα δίνουν υποσχέσεις στις μειονότητες στα μανιφέστα τους και εκπληρώνουν υποσχέσεις, οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι εμπλέκουν τους ψηφοφόρους της μειονότητας μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών. Μετά από αυτό, δεν επιστρέφουν ποτέ στις κοινότητές τους για οποιαδήποτε μορφή βοήθειας ή ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι συμμετέχοντες στο πάνελ, μεταξύ των οποίων οι Sohail, Shadman (HRFP), Hamdosh (HRFP), James, Naseem, Sadaf, John, Saleem, Manzoor, Nida, Nusrat και άλλοι, μίλησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Οι ομιλητές εξέτασαν πώς να ενσωματώσουν τους ανθρώπους για να επιτύχουν τους ΣΒΑ (στόχοι  βιώσιμης ανάπτυξης) και την Ατζέντα 2030 και να θέσουν και να επιλύσουν τα βασικά τους ζητήματα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, των προστατευτικών μέτρων και των θρησκευτικών ελευθεριών τους.

«Είπαν ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ενωθούν οι αγνοημένοι και περιθωριοποιημένοι και να πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη της Ατζέντας 2030», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μετά τις συζητήσεις, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με πλακάτ και πανό που ζητούσαν ισότητα και θρησκευτική ελευθερία και τόνιζαν τα διάφορα ζητήματα της μειονότητας.

Τα πλακάτ και τα πανό είχαν συνθήματα, όπως «Σταματήστε τις απαγωγές, τους βίαιους εξισλαμισμούς, τους εξαναγκαστικούς γάμους κοριτσιών μειονοτήτων», «Ναι στις εκλογές των μειονοτήτων-Όχι στην επιλογή των μειονοτήτων», «Κατάργηση των νόμων περί βλασφημίας», «Τερματισμός παρενόχλησης των μειονοτήτων στους χώρους εργασίας», Αναμόρφωση Προγράμματος Σπουδών-Ανάπτυξη Έθνους», «Τερματισμός των διακρίσεων λόγω θρησκείας», «Ας αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε Ελευθερία, Ισότητα και Δικαιοσύνη για Όλους». 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube