Weather Icon

Η Ινδία ανέδειξε πολλές φορές περιπτώσεις δίωξης μειονοτήτων στο Πακιστάν

Η Ινδία ανέδειξε πολλές φορές περιπτώσεις δίωξης μειονοτήτων στο Πακιστάν

Ο Υπουργός Επικρατείας (MoS) για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, V Muraleedharan, ενημέρωσε τη Lok Sabha την Παρασκευή ότι η Ινδία γνωρίζει τις αναφορές για διώξεις μειονοτήτων στο Πακιστάν και έχει επίσης συζητήσει το θέμα με την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ πολλές φορές. Ο Muraleedharan το είπε σε γραπτή απάντηση στον βουλευτή του BJP Gopal Chinnaya Shetty, ο οποίος ρώτησε για τις αναφορές για φερόμενα ειδεχθή εγκλήματα κατά των μειονοτικών κοινοτήτων στο Πακιστάν.

Είπε ότι το Νέο Δελχί, κατά καιρούς, έχει συναντήσει αναφορές για υποτιθέμενα ειδεaχθή εγκλήματα που αντιμετωπίζουν μειονοτικές κοινότητες στο εξωτερικό. “Η κυβέρνηση έχει επίσης λάβει υπόψη της διάφορα περιστατικά δίωξης, δολοφονιών, απαγωγών, αναγκαστικών προσηλυτισμών και καταναγκαστικών γάμων μελών μειονοτικών κοινοτήτων στο Πακιστάν”. είπε στην απάντηση.

Το MoS είπε ότι είναι ευθύνη της πακιστανικής κυβέρνησης να εκπληρώσει τη «συνταγματική της υποχρέωση»,» προσθέτοντας ότι το Νέο Δελχί έχει επίσης συζητήσει το θέμα με την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ. «Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης του Πακιστάν να εκπληρώσει τις συνταγματικές της υποχρεώσεις έναντι των πολιτών της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από μειονοτικές κοινότητες», είπε ο ηγέτης του BJP.

Πρόσθεσε, «Με βάση τις αναφορές για φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά των μειονοτήτων στο Πακιστάν, η κυβέρνηση της Ινδίας, κατά καιρούς, έχει συζητήσει το θέμα με την κυβέρνηση του Πακιστάν και της ζήτησε να λάβει μέτρα για την προστασία και την προώθηση της ασφάλειας, ασφάλεια και ευημερία των μειονοτικών κοινοτήτων της.” Το MoS ενημέρωσε περαιτέρω το Κοινοβούλιο ότι η Ινδία έχει επίσης επισημάνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube