Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μεταδόθηκε ο θάνατος ενός στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σε πλήγμα στη Συρία, το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ.

Ο στρατηγός Σαγέντ Ραζί Μουσαβί, ένας από τους εμπειρότερους συμβούλους των Φρουρών στη Συρία, σκοτώθηκε «σε επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από μερικές ώρες» στη συνοικία Σαγίντα Ζεϊνάμπ, στα νότια προάστια της Δαμασκού.

Tasnim News/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν διέκοψε το κανονικό δελτίο ειδήσεων για να ανακοινώσει ότι ο Μουσαβί σκοτώθηκε, περιγράφοντάς τον ως έναν από τους παλαιότερους συμβούλους των Φρουρών στη Συρία.

Είπε ότι ήταν «μεταξύ εκείνων που συνόδευαν τον Qassem Soleimani», τον επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Quds των Φρουρών, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ το 2020.

Στην είδηση του θανάτου αντέδρασε και ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, δηλώνοντας πως δείχνει την αδυναμία του Ισραήλ. «Η πράξη αυτή είναι ένδειξη της απογοήτευσης και της αδυναμίας του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιοχή, για την οποία σίγουρα θα πληρώσει το τίμημα».

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, ο Μουσαβί ήταν ο υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν.

Το Ισραήλ εξαπολύει εδώ και χρόνια επιθέσεις σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία. Στις αρχές του μήνα, το Ιράν ανέφερε ότι από ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης που εργάζονταν ως στρατιωτικοί σύμβουλοι στη Συρία.

Με πληροφορίες από Reuters