ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Σουηδία , Τουρκία 6 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν: «Αν οι ΗΠΑ δώσουν τα F-16, θα ψηφίσουμε στη Βουλή την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Ερντογάν: «Αν οι ΗΠΑ δώσουν τα F-16, θα ψηφίσουμε στη Βουλή την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ»

Κατά την επιστροφή του από το Κατάρ ο Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, ότι θα στείλει το νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όταν το Αμερικανικό Κογκρέσο ολοκληρώσει την συμφωνία αγοράς των F-16.

Σύμφωνα με την hurriyet, ο τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι το αμερικανικό Κογκρέσο αντιμετώπισε θετικά την προοπτική αγοράς των F-16 από την Τουρκία, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η διαδικασία του συνεδρίου για έγκριση έμεινε στάσιμο.

«Έχουμε την εντύπωση ότι προχωρά κάπως αργά» πρόσθεσε ο Ερντογάν, ενώ αναρωτήθηκε τι συμβαίνει με το εν λόγο συνέδριο γενικότερα.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoonλέγοντας ότι επικρατεί η εντύπωση ότι τα δυο ζητήματα, συνδέονται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος ότι «η διαδικασία αυτή αξιολογείται από την Τουρκική Βουλή»

«Ως πρόεδρος έκανα αυτό που μου αναλογούσε, άρα περιμένω αντάλλαγμα. Για το θέμα των F-16 είπαμε στους συνομιλητές μας αν οι ΗΠΑ θα κάνουν συνέδριο για τα μαχητικά, τότε κι εμείς θα περάσουμε το νομοσχέδιο της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τη τουρκική Βουλή» πρόσθεσε κλείνοντας. 

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube