Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 21 Δεκεμβρίου 2023

Επίθεση με ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ – Ισραηλινά πυρά κατά κέντρου της Ερυθράς Ημισελήνου

Επίθεση με ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ – Ισραηλινά πυρά κατά κέντρου της Ερυθράς Ημισελήνου

Και ο πόλεμος συνεχίζεται

Επίθεση με ρουκέτες εξαπέλυσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, κατά του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η οργάνωση στο Telegram.

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters κατέγραψε την αναχαίτιση πυραύλων με προέλευση την Λωρίδα της Γάζας στον ουρανό της πόλης.

Συνεχιζόμενα ισραηλινά πυρά κατά κέντρου της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής

Περίπου 130 άνθρωποι που έχουν βρει καταφύγιο σε κτίριο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων και τραυματίες, κινδυνεύουν λόγω των συνεχιζόμενων πυρών του ισραηλινού στρατού που “πολιορκεί” τις εγκαταστάσεις, προειδοποίησε σήμερα η οργάνωση αρωγής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις “συνεχίζουν να πολιορκούν το κέντρο ασθενοφόρων της Τζαμπάλια”, αναφέρει η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανακοίνωσή της. “Βαριά πυρά πυροβολικού συνεχίζονται γύρω από το κέντρο, συνοδευόμενα από πυρά από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές”, προσθέτει.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, 127 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων διασώστες, εθελοντές και οι οικογένειές τους, απειλούνται από αυτά τα πυρά, συμπεριλαμβανομένων 22 τραυματιών που νοσηλεύονται εκεί.

Ερωτηθείς από το AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο οποίος εισήλθε σήμερα στην 76η μέρα του, έχει θέσει εκτός λειτουργίας την πλειονότητα των νοσοκομείων, κυρίως στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που σφυροκοπάται από τον ισραηλινό στρατό.

Ο Άσραφ αλ Κίντρεχ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, εκατοντάδες ασθενείς υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο του θύλακα, και σε άλλα στο βόρειο τμήμα του που επίσης έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

“Τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό είναι ιερά”, σημείωσε σε ανάρτησή της στο X η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, η εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, καταγγέλλοντας έναν “παράλογο πόλεμο κατά του πληθυσμού της Γάζας”.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα από το 2007, έχει δημιουργήσει υποδομές και κέντρα διοίκησης μέσα σε νοσοκομεία του θύλακα.

Το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου, αιματηρή επίθεση μαχητών της στο έδαφός του στις 7 Οκτωβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.140 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε στα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 20.000 ανθρώπους.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube