Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ουκρανία 14 Δεκεμβρίου 2023

Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ – Δεν ψήφισε ο Ορμπάν

Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ – Δεν ψήφισε ο Ορμπάν

Σαρλ Μισέλ: “Ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τους λαούς τους και για την ήπειρό μας”

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία” αναφέρει με ανάρτησή του στην πλταφόρμα Χ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σημείωσε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Γεωργία, καθώς και η ΕΕ θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος βαθμός συμμόρφωσης με τα κριτήρια ένταξης, ενώ έχει καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει έκθεση έως τον Μάρτιο με σκοπό τη λήψη τέτοιας απόφασης.

Ο κ. Μισέλ κάνει λόγο για “ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τους λαούς τους και για την ήπειρό μας”.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και γνωστός για τις καλές του σχέσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, Βίκτορ Ορμπάν, έκανε λόγο για μια “κακή απόφαση” από τη λήψη της οποίας η Βουδαπέστη “απείχε” συνειδητά.

Σε ανάρτησή του, από την πλευρά του, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι “Ουκρανία και Μολδαβία ανήκουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Ζελένσκι: Νίκη

“Αυτή είναι μια νίκη για την Ουκρανία. Μια νίκη για όλη την Ευρώπη. Μια νίκη που παρακινεί, εμπνέει και ενισχύει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X, σχολιάζοντας την απόφαση των “27”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube