Οι παραβιάσεις του κατοχικού στρατού στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου, έχουν ανεβάσει και τον βαθμό επαγρύπνησης των αστυνομικών Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αστυνομία Κύπρου μετά το επεισόδιο στην πράσινη γραμμή την περασμένη Δευτέρα, έχει μεριμνήσει ώστε να αυξήσει τις περιπολίες σε συγκεκριμένη περιοχή του ακριτικού προαστίου της Λευκωσίας.
Αυτά τα έκτακτα μέτρα έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητά από την περασμένη Πέμπτη, σε οδούς που εφάπτονται του σημείου της πράσινης γραμμής και πλησίον του «σπιτιού της Μαρίας», όπου οι κατοχικές δυνάμεις επιχείρησαν να εγκαταστήσουν κατασκευή, αποτελούμενη από ψηλό πάσσαλο και ηλεκτρονική συσκευή (περιστρεφόμενη κάμερα με κεραία).

Μηχανοκίνητα περίπολα ανά τακτά χρονικά διαστήματα κινούνται σε οδούς κοντά στον ποταμό Κλήμο και μεταξύ του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου και του παλιού δρόμου που οδηγούσε στη σχολή Γρηγορίου. Ιδιαίτερα αισθητή είναι η παρουσία των περιπολικών κατά τις βραδινές ώρες, αφού έχουν ανοικτούς τους φάρους.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», το όλο θέμα απασχόλησε τα ανώτερα διοικητικά στρώματα της Αστυνομίας Κύπρου, ενώ τα συγκεκριμένα μέτρα άρχισαν να λαμβάνονται από την περασμένη Πέμπτη, κατόπιν ρητών και λεπτομερών οδηγιών από την ηγεσία του Σώματος.

Για τις πιο πάνω ενέργειες λήφθηκε υπόψη από το αρχηγείο Αστυνομίας αφενός η ανάγκη προληπτικής περιφρούρησης της περιοχής λόγω της προκλητικής στάσης του κατοχικού στρατού και αφετέρου το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Όπως είναι γνωστό, μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στρατιωτών αρκετοί δημότες του Αγίου Δομετίου εξέφρασαν προβληματισμό ως προς την ασφάλειά τους.

Εδώ να σημειωθεί ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφερθεί σε περιστατικά που δεν είχαν προβληθεί από ΜΜΕ, αλλά φανέρωναν τις προθέσεις των κατοχικών δυνάμεων. Είναι χαρακτηριστικό ένα συμβάν που τέθηκε υπόψιν μας και είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο ερχόμενο από τα κατεχόμενα κινήθηκε απειλητικά προς μέλη συνεργείου ψεκασμού του Δήμου Αγίου Δομετίου, το οποίο εκτελούσε εργασίες στον ποταμό Κλήμο με τη συνοδεία ειρηνευτή των Ηνωμένων Εθνών. Οι υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής είχαν εγκαταλείψει τον χώρο τρομοκρατημένοι και είχαν αναφέρει το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος