ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 30 Δεκεμβρίου 2023

Ανατόλι Αντόνοφ, πρέσβης Ρωσίας σε Ουάσιγκτον: Αν ΗΠΑ και Ζελένσκι σκέφτονταν τους Ουκρανούς πολίτες, θα συζητούσαν λύση

Ανατόλι Αντόνοφ, πρέσβης Ρωσίας σε Ουάσιγκτον: Αν ΗΠΑ και Ζελένσκι σκέφτονταν τους Ουκρανούς πολίτες, θα συζητούσαν λύση

Ρωσικές διπλωματικές βολές κατά ΗΠΑ

Αν στην Ουάσιγκτον σκεφτόμασταν για λίγο τους απλούς Ουκρανούς, αν υπήρχε τουλάχιστον ένα κομμάτι συμπόνιας εδώ, τότε μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη λύση – να σταματήσει αμέσως ο υβριδικός πόλεμος και να αποφευχθούν έτσι πολλές απώλειες, είπε ο Πρέσβης.

«Η αμερικανική αντίδραση στα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Anatoly Antonov.

Οι επιθετικές δηλώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για μια πιο βίαιη αντιπαράθεση στην Ουκρανία οδηγούν σε σοβαρές συνέπειες, μεταξύ άλλων για την παγκόσμια ασφάλεια, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.

«Αν στην Ουάσιγκτον σκεφτόμασταν για λίγο τους απλούς Ουκρανούς, αν υπήρχε τουλάχιστον ένα κομμάτι συμπόνιας εδώ, τότε μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη λύση – να σταματήσει αμέσως ο υβριδικός πόλεμος και να αποφευχθούν έτσι πολλές απώλειες», είπε ο Πρέσβης.

«Η «μαγική κατσαρόλα» για την οποία συζητήθηκε τόσο πολύ στους διαδρόμους της τοπικής [ουκρανικής – TASS] κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνει πανάκεια, αλλά, αντίθετα, θα παρατείνει την αγωνία του καθεστώτος του Κιέβου», είπε ο Ρώσος. τόνισε ο διπλωμάτης.

“Επιθετικές δηλώσεις που ζητούν μια ακόμη πιο βίαιη στρατιωτική αντιπαράθεση οδηγούν σε σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την περιφερειακή, αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια. Η ιστορική ευθύνη για αυτές τις ενέργειες θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τις Ηνωμένες Πολιτείες”, σημείωσε ο Antonov.

«Η αμερικανική αντίδραση στα χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», είπε ο Πρέσβης.

«Και είναι αξιοσημείωτο ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι η Ουάσιγκτον κατάφερε να ενώσει 50 κράτη γύρω της, διεξάγοντας έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ρίχνοντας σύγχρονα δυτικά όπλα στο μέτωπο κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Το έργο των αντιπάλων μας δεν έχει αλλάξει – να νικήσουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία στο πεδίο της μάχης, να προκαλέσουμε οικονομική ήττα μέσω πολλών περιορισμών και επίσης και να φέρουμε μια διάσπαση στην κοινωνία», τόνισε.

“Παρά όλες τις προσπάθειες, το αποτέλεσμα είναι αντίθετο. Τον περασμένο χρόνο η Ρωσία “συγκεντρώθηκε”, έγινε πιο μονολιθική και η αποτελεσματικότητα και η μαχητική ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκε απότομα”, δήλωσε ο διπλωμάτης.

«Οποιαδήποτε καταπάτηση της ασφάλειας της Ρωσίας θα λάβει αποφασιστική απάντηση και οι γενναίες Ένοπλες Δυνάμεις μας θα εκπληρώσουν το καθήκον τους να υπερασπιστούν την Πατρίδα», πρόσθεσε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube