Weather Icon
ΗΠΑ , Ινδία 23 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε η κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων Ινδίας και ΗΠΑ

Ξεκίνησε η κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων Ινδίας και ΗΠΑ

Η άσκηση κοινών ειδικών δυνάμεων της Ινδίας και των ΗΠΑ «Vajra Prahar 2023» ξεκίνησε στον Κοινό Κόμβο Εκπαίδευσης στην περιοχή Umroi της Meghalaya την Τρίτη.

Ξεκίνησε η κοινή άσκηση ειδικών δυνάμεων της Ινδίας και των ΗΠΑ «Vajra Prahar 2023» στον Κοινό Κόμβο Εκπαίδευσης στην περιοχή Umroi της Meghalaya την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023.

Το σώμα των ΗΠΑ εκπροσωπείται από προσωπικό της 1ης Ομάδας Ειδικών Δυνάμεων (SFG) των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Το απόσπασμα του Ινδικού Στρατού προέρχεται από προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της Ανατολικής Διοίκησης.

Η άσκηση Vajra Prahar 2023 είναι μια κοινή άσκηση που διεξάγεται μεταξύ του Ινδικού Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ.

«Στοχεύει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών σε τομείς όπως ο σχεδιασμός κοινών αποστολών και οι επιχειρησιακές τακτικές», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η ινδική κυβέρνηση.

Η πρώτη έκδοση διεξήχθη το έτος 2010 στην Ινδία και η 13η έκδοση της άσκησης Κοινών Ειδικών Δυνάμεων Ινδο-ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (SFTS), Bakloh (HP).

Η τρέχουσα έκδοση διεξάγεται στο Cantonment Umroi, Meghalaya από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων, και οι δύο πλευρές θα σχεδιάσουν και θα προβούν από κοινού μια σειρά από Ειδικές Επιχειρήσεις, Αντιτρομοκρατικές Επιχειρήσεις, Αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις σε προσομοιωμένα συμβατικά και αντισυμβατικά σενάρια σε ορεινό έδαφος.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν «Πολεμική εισαγωγή στρατευμάτων σε ελεύθερη πτώση από αποστάσεις στάσης», «Είσοδος στρατευμάτων στο υγρό στοιχείο», «Προσβολή ακριβείας στόχων σε μεγάλες αποστάσεις», «Έλεγχος αέρα μάχης αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας και περιστροφικής πτέρυγας» εκτός από το «Αερομεταφερόμενο εισαγωγή και συντήρηση στρατευμάτων».

Η άσκηση έχει εξελιχθεί ως μηχανισμός ανταλλαγής ιδεών και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων και των δύο εθνών.

Είναι επίσης μια πλατφόρμα για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των στρατών της Ινδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΠΗΓΗ: indiablooms.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube