Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Νοεμβρίου 2023

Τούρκος αξιωματούχος: Έχουμε αναπτύξει 60.000 στρατιώτες στα σύνορά μας

Τούρκος αξιωματούχος: Έχουμε αναπτύξει 60.000 στρατιώτες στα σύνορά μας

Το αποκάλυψε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της χώρας

Η Τουρκία έχει αναπτύξει συνολικά 60.000 στρατιωτικούς στα χερσαία σύνορά της μήκους 3.000 χιλιομέτρων, αποκάλυψε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της χώρας. 

Ο προϊστάμενος του τμήματος σχεδιασμού και επιχειρήσεων του υπουργείου, ταγματάρχης Σερκάν Μπιρτζάν, έκανε μια παρουσίαση σε κοινοβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια των συνόρων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που σχετίζονται με την παράτυπη μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Η υποδομή φυσικής ασφάλειας κατά μήκος των συνόρων αποτελείται από αρθρωτούς τοίχους από σκυρόδεμα, οδούς περιπολίας, παρατηρητήρια, σύρματα από ενισχυμένο πλέγμα και τάφρους, όπως περιγράφεται από τον Μπιρτζάν.

Επιπλέον, περιέγραψε ένα σύστημα επιτήρησης που περιλαμβάνει διάφορα εξαρτήματα, όπως οπτική ανίχνευση στον κυβερνοχώρο, κάμερες, ραντάρ επιτήρησης εδάφους, κινητά οχήματα επιτήρησης, τηλεκατευθυνόμενα όπλα, παρεμβολές σήματος και ακουστικό σύστημα εντοπισμού θέσης βολής.

Η Τουρκία, που μοιράζεται τα χερσαία σύνορά της με οκτώ χώρες, διατηρεί παρουσία στα σύνορα με επτά συνοριακές ταξιαρχίες, έξι συνοριακά συντάγματα και 9.000 στρατιώτες ενίσχυσης, συνολικού αριθμού 60.000 ατόμων, σύμφωνα με τον Μπιρτζάν.

Ο Μπιρτζάν σχολίασε αναλυτικά την τεχνολογία επιτήρησης, δηλώνοντας ότι τα συστήματα ραντάρ είναι ικανά να ανιχνεύουν ανθρώπους και οχήματα έως και 10 χιλιόμετρα μακριά. Αυτά τα συστήματα ραντάρ προσφέρουν πολλαπλή παρακολούθηση στόχων, κάλυψη 360 μοιρών και λειτουργούν σε διάφορες μετεωρολογικές συνθήκες που κυμαίνονται από μείον 30 έως συν 55 βαθμούς Κελσίου. Θερμικές κάμερες χρησιμοποιούνται επίσης για ανίχνευση σε εμβέλεια έως και πέντε χιλιομέτρων, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, ενώ μια πρόσθετη κάμερα έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την ανίχνευση σε ομιχλώδη καιρό από απόσταση 16 χιλιομέτρων, είπε.

Τα σύνορα ενισχύονται περαιτέρω με ηλεκτρονικούς πύργους ύψους περίπου 50 μέτρων, που ενσωματώνουν κάμερες και συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης, τόνισε ο Μπιρτζάν.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube