Weather Icon
Video , Ισραήλ , Τουρκία 16 Νοεμβρίου 2023

Τουρκικό κόμμα: Πυρίτιδα και χάλυβας στέλνονται από την Τουρκία στο Ισραήλ με πλοία

Τουρκικό κόμμα: Πυρίτιδα και χάλυβας στέλνονται από την Τουρκία στο Ισραήλ με πλοία

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Saadet, Σαμπρί Τεκίρ, δήλωσε σήμερα ότι πλοία φορτωμένα με υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή όπλων όπως πυρίτιδα και χάλυβας πηγαίνουν από την Τουρκία στα λιμάνια του Ισραήλ καθημερινά. 

Ο Τεκίρ κάλεσε την κυβέρνηση και είπε: «Θέλουμε η κυβέρνηση να δείξει έστω και το ένα χιλιοστό της ευαισθησίας που δείχνουν οι νοικοκυρές μας για να αποφεύγουν να αγοράζουν τα προϊόντα τους όταν ψωνίζουν».

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την κοινοβουλευτική συνάντηση της Ομάδας Saadet – Κόμμα του Μέλλοντος.

Ο αντιπρόεδρος Σαμπρί Τεκίρ μίλησε στη συνάντηση λόγω συμμετοχής σε ειδικό πρόγραμμα του  προέδρου του κόμματος Saadet, Τεμέλ Καραμολάογλου.

 Ο Σαμπρί Τεκίρ επεσήμανε ότι ενώ συνεχίζονται ορισμένες εκστρατείες μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει τις επιθέσεις του σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους στη Γάζα, οι εμπορικές σχέσεις διατηρούνται. 

Ο Τεκίρ είπε: «Το έχουμε πει πολλές φορές: «Οι ΗΠΑ και η Αγγλία στέλνουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, γιατί όχι;»,  ενώ λέγαμε αυτά τα λόγια, τα πλοία μας ταξίδευαν σε αυτές τις περιοχές. Τα πλοία μας πήγαιναν εκεί, αλλά πήγαιναν να βοηθήσουν το Ισραήλ, όχι την Παλαιστίνη. Στέλναν εμπορικά πλοία, όχι πολεμικά. Αποστολές από τα λιμάνια μας εξακολουθούν να στέλνονται σε Ισραήλ κάθε μέρα. Αυτή η αποστολή συνεχίζεται ακόμα. Τα εμπορεύματα περιλαμβάνουν επίσης μπαρούτι και χάλυβα. Όλα αυτά είναι υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή όπλων», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία κατέχει την τρίτη θέση στις εξαγωγές της προς το Ισραήλ. «Οι πολίτες μποϊκοτάρουν τα ισραηλινά προϊόντα  με την ενθάρρυνση ορισμένων ιδρυμάτων και η κυβέρνηση στέλνει τουρκικά προϊόντα στο Ισραήλ».

«Θέλουμε η κυβέρνηση να δείξει έστω και το ένα χιλιοστό της ευαισθησίας που δείχνουν οι νοικοκυρές μας για να αποφεύγουν να αγοράζουν τα προϊόντα τους όταν ψωνίζουν», σύμφωνα με την τουρκική Krttv.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube