Weather Icon
AI , Video , Τεχνολογία 15 Νοεμβρίου 2023

Τίμος Σελλής: Η επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης και τι διαφορετικό φέρνει

Τίμος Σελλής: Η επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης και τι διαφορετικό φέρνει

Τίμος Σελλής: Η απομυθοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης! Χωρίς δεδομένα και έξυπνους αλγόριθμους δεν εφαρμόζεται η Τεχνητή Νοημοσύνη – Έτσι λειτουργεί το ChatGPT – Η επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης και τι διαφορετικό φέρνει.

Ο Τίμος Σελλής είναι Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας «Αρχιμήδης» του Ερ. Κέντρου «Αθηνά». Στο πρόσφατο παρελθόν ήταν Ερευνητής στη Facebook (ΗΠΑ, 2020-22), και Καθηγητής και Διευθυντής του Data Science Research Institute στο Swinburne University of Technology (Αυστραλία, 2016-20). Παλαιότερα ήταν μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο του Maryland (ΗΠΑ, 1986-92), στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ελλάδα, 1992-2013) και στο Πανεπιστήμιο RMIT (Αυστραλία, 2013-2016), ενώ διετέλεσε και Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (2007-13).

Έχει λάβει το διάσημο βραβείο Presidental Young Investigator Award (PYI, 1990) που δίνεται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στους πιο ταλαντούχους νέους ερευνητές. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδας (2001-03). Το 2009, του απονεμήθηκε ο τίτλος του IEEE Fellow, και το 2013 ο τίτλος του ACM Fellow για τη συνεισφορά του στην έρευνα. Το 2018 έλαβε το βραβείο IEEE TCDE Impact Award “for contributions to database systems research and broadening the reach of data engineering research”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube