Weather Icon

Τα ψέματα του Αλίγιεφ στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

Τα ψέματα του Αλίγιεφ στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ προσπάθησε να παραπλανήσει τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών που πραγματοποιείται στην Αστάνα με ψευδείς διαβεβαιώσεις σχετικά με τα γεγονότα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Καμία ζημία δεν προκλήθηκε σε αμάχους και πολιτικές υποδομές ως αποτέλεσμα των αντιτρομοκρατικών μέτρων. Το Αζερμπαϊτζάν ενήργησε σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώθηκαν από εκπροσώπους του ΟΗΕ που επισκέφθηκαν την περιοχή δύο φορές”, δήλωσε ο Αλίγιεφ.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προκαταρκτική έρευνα, περισσότεροι από 200 στρατιωτικοί και άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στις 19-20 Σεπτεμβρίου. Περίπου 12 πολίτες και 30 στρατιώτες αγνοούνται. Έχουν διαπιστωθεί περιπτώσεις βασανισμού τουλάχιστον 14 ατόμων, εκ των οποίων 12 είναι στρατιώτες και 2 είναι πολίτες. 3 παιδιά σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των μαχών. 231 στρατιωτικοί και 80 πολίτες τραυματίστηκαν σε διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας.

Ως αποτέλεσμα της σχεδιασμένης και σκόπιμης πολιτικής εθνοκάθαρσης κατά του λαού του ΝΚ, σχεδόν ολόκληρος ο λαός – περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν βίαια χωρίς να έχουν τον κατάλληλο χρόνο και την ευκαιρία να πάρουν μαζί τους την περιουσία τους. Ταυτόχρονα, καταγράφηκαν 64 θάνατοι αμάχων κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη βίαιη απέλαση, γεγονός που βρίσκεται σε άμεση αιτιολογική σχέση με τον αποκλεισμό, την εθνοκάθαρση και τις στερήσεις που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της απέλασης: πείνα, έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης κ.λπ.

Η αποστολή του ΟΗΕ στην οποία αναφέρθηκε ο Αλίγιεφ έχει ήδη εγείρει πολλά ερωτήματα από διεθνείς ειδικούς. Της αποστολής ηγήθηκε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αζερμπαϊτζάν και η ίδια η αποστολή επισκέφθηκε μερικούς δρόμους του Στεπανακέρτ που επέλεξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube