Weather Icon
Ενεργειακά , Ναυτιλία , Τουρκία 22 Νοεμβρίου 2023

Στο πνεύμα των ήρεμων… νερών! Τρία ρυμουλκά που ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία έρχονται να εξυπηρετούν το σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Στο πνεύμα των ήρεμων… νερών! Τρία ρυμουλκά που ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία έρχονται να εξυπηρετούν το σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Τρία ρυμουλκά που ναυπηγήθηκαν στην Τουρκία έρχονται στο σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης για να τον εξυπηρετούν από το ξεκίνημα της λειτουργίας του.

Η ναυπηγική μονάδα Med Marine, που εδρεύει στην Τουρκία και η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κυρίως ρυμουλκών και βοηθητικών σκαφών ναυτιλιακών εργασιών στο ναυπηγείο της στο Eregli, παρέδωσε με επιτυχία την ίδια ημέρα, τρία ρυμουλκά RAstar 2800 στη δανική εταιρεία ρυμουλκών Svitzer.

Τα τρία ρυμουλκά είναι όλα σχεδιασμένα από τον Καναδό Ναυτικό Αρχιτέκτονα Robert Allan και τα μοντέλα RAstar 2800 επιλέχθηκαν ειδικά από την Svitzer για την εξαιρετική τους αποτελεσματικότητα στις λιμενικές λειτουργίες.

Αναφέρεται ότι και τα τρία ρυμουλκά μετά την παράδοσή τους θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του τερματικού σταθμού LNG του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου της Gastrade.

Ο Melis Üçüncü, διευθυντής πωλήσεων της Med Marine, δήλωσε: «Η επιτυχία μας στην παράδοση τριών ρυμουλκών στη Svitzer σε μια μέρα είναι απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης της Med Marine στην αριστεία και των εξαιρετικών δεξιοτήτων της ομάδας μας. Αυτό το επίτευγμα όχι μόνο υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να ξεπεράσουμε τα όρια του δυνατού στη ναυτιλιακή μηχανική, αλλά επίσης εδραιώνει την ισχυρή συνεργασία μας με τη Svitzer».

Πηγή:  mononews.gr

Σχόλιο infognomonpolitics.gr: Αναρωτιόμαστε, καλοπροαίρετα πάντα, αν μπορούσε να υπάρξει ελληνική λύση στο θέμα των ρυμουλκών που θα εξυπηρετήσουν θα εξυπηρετούν τον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ρυμουλκών. Αν δεν είναι των προδιαγραφών που αναζητούσαν είναι ένα θέμα. Το ερώτημα είναι αν υπήρχαν άλλες συμφέρουσες λύσεις γιατί προτιμήθηκε η τουρκική.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube