Weather Icon

Στάση υποταγής της κυβέρνησης στη σφαγή του αρμενικού λαού από το Αζερμπαϊτζάν

Στάση υποταγής της κυβέρνησης στη σφαγή του αρμενικού λαού από το Αζερμπαϊτζάν

Θλίψη στους Eλληνες και οργή στους Αρμενίους προκαλεί η στάση υποταγής της κυβέρνησης στη σφαγή που υφίσταται για πολλοστή φορά ο αρμενικός λαός από το Αζερμπαϊτζάν, με αντάλλαγμα το φυσικό αέριο, που ρέει άφθονο στη χώρα μας και από εδώ μεταφέρεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γράφει η ιστοσελίδα dimokratia.gr.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης ευρισκόμενος στο συνέδριο του Economist, αν και προκλήθηκε από τον διπλωμάτη του Αζερμπαϊτζάν, όχι μόνο δεν απάντησε στις απειλές του τελευταίου, που θύμισαν μαφιόζικες πρακτικές, αλλά -αντιθέτως- φρόντισε να τον καθησυχάσει.

Σε παρέμβασή του ο διπλωμάτης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα Rahman Shahhuseynli έθεσε το ερώτημα πώς θα αντιμετωπίσουν οι χώρες της Ευρώπης ενδεχόμενη αναταραχή στον εφοδιασμό με αζέρικο αέριο, που καλύπτει το 20-25% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν αισθάνεται υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους στα γεωπολιτικά ζητήματα και ότι η συνεισφορά του στον ενεργειακό εφοδιασμό δεν εκτιμάται πάντοτε. Εν ολίγοις, απείλησε πως οι «27» δεν θα σταθούν στο πλευρό αυτών που για πολλοστή φορά κατακρεουργούν τους Αρμενίους και τη χώρα τους, με την αμέριστη στήριξη, υλική και πολιτική, της Τουρκίας του Ερντογάν, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η σταθερή ροή αερίου – που, βέβαια, δεν έρχεται και με το αζημίωτο!

Αντί, λοιπόν, μπροστά σε αυτές τις συγκεκαλυμμένες απειλές, που θυμίζουν αποσπάσματα από την ταινία «Ο Νονός», ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης να τον βάλει στη θέση του, αρκέστηκε να απολογηθεί, λέγοντας ότι «οι ενεργειακές μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν δεν επηρεάστηκαν ποτέ από πολιτικά ζητήματα έως τώρα και ελπίζω ότι το ίδιο θα ισχύσει και στο μέλλον».

Ακόμα χειρότερα, αυτό που χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι σε αντίθεση με τα επιχειρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Δύσης συνολικά, για να δικαιολογηθεί η απόφαση που έλαβαν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία να διακόψουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube