Τη ζωή τους έχασαν 13 Παλαιστίνιοι, από ισραηλινό πλήγμα σε κατοικία στο Χαν Γιουνίς, δήλωσαν σήμερα υγειονομικοί αξιωματούχοι στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

Την ίδια ώρα, το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP) ανακοίνωσε πως υπάρχει «σημαντικός αριθμός νεκρών και τραυματιών» από το «βομβαρδισμό» αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ, της έδρας του στην πόλη της Γάζας, η οποία έχει εκκενωθεί από τους εργαζομένους του προγράμματος και έχουν εγκατασταθεί εκεί εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

«Η τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους νεκρούς και τους τραυματίες αμάχους που έχουν παγιδευτεί σ’ αυτή τη σύγκρουση πρέπει να σταματήσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το UNDP.

Σε εικόνες της τηλεόρασης του Γαλλικού Πρακτορείου φαίνεται σήμερα ένας κρατήρας στη μέση της αυλής ενός σχολείου το οποίο διαχειρίζεται η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Μπέιτ Λαχία, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Το σχολείο αυτό έγινε στόχος ενώ χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν εγκατασταθεί εκεί έπειτα από πέντε εβδομάδες αδιάκοπων βομβαρδισμών από το Ισραήλ σε απάντηση για την αιματηρή επίθεση που πραγματοποίησε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς στο έδαφός του.

Περίπου 1.200 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από αέρα, ξηρά και θάλασσα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 11.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και 48 ώρες να ανακοινώνει επικαιροποιημένους απολογισμούς.

Το εν λόγω υπουργείο αναφέρει πως δεν μπορεί πλέον να έρθει σε επαφή με όλα τα νοσοκομεία και πως δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους και γύρω από νοσοκομεία χωρίς να μπορεί να πλησιάσει ασθενοφόρο λόγω της σφοδρότητας των μαχών και των πληγμάτων.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ