Weather Icon

Πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία! Ο Ερντογάν μηνύει τον δημοσιογράφο, που κατηγόρησε τον γιο του για εμπόριο με το Ισραήλ

Πλήγμα για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία! Ο Ερντογάν  μηνύει τον δημοσιογράφο, που κατηγόρησε τον γιο του για εμπόριο με το Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η οικογένειά του κατέθεσαν μήνυση κατά του δημοσιογράφου Μετίν Τζιχάν, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι «ενώ ο Ερντογάν καταδίκαζε το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στις 17 Οκτωβρίου, το πλοίο που ανήκει στην εταιρεία του γιου του Μπουράκ Ερντογάν φόρτωνε εμπόρευμα σε ισραηλινό λιμάνι».

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διέταξε έρευνα για «προσβολή» και «συκοφαντική δυσφήμιση».

Ο Μετίν Τζιχάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύει αναρτήσεις σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, μοιράστηκε στις 28 Νοεμβρίου κάποια έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι «στις 28 Οκτωβρίου, ενώ ο ίδιος έβριζε και πάλι το Ισραήλ και καλούσε τον κόσμο σε συγκέντρωση, το πλοίο του γιου του φόρτωνε εμπόρευμα και διέσχιζε τα Στενά του Γιβραλτάρ».

Ο Τούρκος δημοσιογράφος ανέφερε ότι «το πλοίο με το όνομα “Χαλίτ Γιλντιρίμ” ανήκει στην εταιρεία Manta Denizcilik του Μερτ Τσετίνκαγιά, στο γάμο του οποίου ήταν κουμπάρος ο Ερντογάν».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube