Η Μάι Αλ-Κάιλα είπε ότι 16 από τα 35 νοσοκομεία καθώς και 51 από τα 72 ιατρικά κέντρα δεν λειτουργούν πλέον λόγω των ελλείψεων καυσίμων και ιατρικών προμηθειών καθώς και των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Η Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης απηύθυνε επίσης επείγουσα έκκληση προς τις διεθνείς οργανώσεις υγείας και αρωγής να παράσχουν βοήθεια και προμήθειες στη Γάζα, προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις της έλλειψης καυσίμων στο νοσοκομείο Al-Quds που φιλοξενεί 14.000 εκτοπισμένους ανθρώπους.

«Τα αποθέματα καυσίμων του νοσοκομείου θα εξαντληθούν εντός 48 ωρών και ο σωτήριος εξοπλισμός, οι θερμοκοιτίδες νεογνών και οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα πάψουν να λειτουργούν», ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος σε δήλωση τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε πως το βράδυ της Δευτέρας ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχή κοντά στο νοσοκομείο Al-Quds στην πόλη της Γάζας.

«[Το Ισραήλ] στόχευσε την περιοχή του νοσοκομείου Al-Quds στη Λωρίδα της Γάζας με δύο πυραύλους, περίπου 50 μέτρα μακριά από την πύλη του νοσοκομείου», ανέφερε η οργάνωση.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι ζήτησε από τους αμάχους στην πόλη της Γάζας να μετακινηθούν νότια του Ουάντι Γάζα, μια πλωτή οδό που διχοτομεί το κέντρο του θύλακα, για ασφάλεια. Νωρίτερα, ανέφερε ότι είχε πλήξει 450 στόχους της Χαμάς στη λωρίδα μέσα σε 24 ώρες.

protothema.gr