Weather Icon

Πακιστάν: Συνεχίζονται τα περιστατικά μίσους! Τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επειδή ήταν Χριστιανός

Πακιστάν: Συνεχίζονται τα περιστατικά μίσους! Τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό  ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επειδή ήταν Χριστιανός

Ο Άρθουρ Άντονι, ένας 70χρονος χριστιανός, ιδιοκτήτης μικρού ξενοδοχείου κοντά στο Dhoke Noor Chowk στο Ραβαλπίντι, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από κάποιον άγνωστο άνδρα που επέβαινε σε μηχανή, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό.

Ο Άντονι είπε ότι όταν το ξενοδοχείο του ξεκίνησε καλή δουλειά, ένα άλλο άτομο τον ανάγκασε να του πουλήσει την εγκατάσταση. Με την αρχική του άρνηση, ο άνδρας άρχισε να διαφημίζει μεταξύ των ανθρώπων που ήταν κοντά στο ξενοδοχείο του ότι είναι χριστιανός και ότι κανένας μουσουλμάνος δεν πρέπει να έχει φαγητό από το ξενοδοχείο του. Επειδή δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση της προπαγάνδας μίσους που βασίζεται στη θρησκεία, αποφάσισε να πουλήσει το ξενοδοχείο για 90.000 πακιστανικές ρουπίες σε έναν αγοραστή ονόματι Ταϊμούρ και έλαβε 50 χιλιάδες ρουπίες ως προκαταβολή με την υπόσχεση ότι τα υπόλοιπα 40 χιλιάδες ρουπίες θα καταβληθούν αργότερα.

Την ημέρα του περιστατικού, ο γιος του Ταϊμούρ είχε έναν καυγά με τον Άρθουρ Άντονι, ο οποίος είπε ότι είχε πουλήσει το ξενοδοχείο για πολύ υψηλότερη τιμή στον πατέρα του, επομένως θα έπρεπε να πληρωθεί 40.000 ρουπίες τις οποίς είχε υποσχεθεί.

Η οικογένεια του Άρθουρ Άντονι είπε ότι την ημέρα του συμβάντος, στις 26 Οκτωβρίου, γύρω στις 21:15 ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου ήρθε στο σπίτι του και του είπε ότι έπρεπε να έρθει στο ξενοδοχείο για να το κλείσει. Όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, άρχισαν και πάλι έντονες διαφωνίες μεταξύ του Άρθουρ Άντονι και του άλλου μέρους. Ενώ ακόμη διαπληκτίζονταν, ένας άνδρας που επέβαινε σε μηχανάκι 125 κυβικών με το πρόσωπο καλυμμένο με ύφασμα, τον χτύπησε στα πλευρά και τον έριξε στο έδαφος.

Ενώ ήταν ακόμα ξαπλωμένος στο έδαφος, ο άνδρας έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε στο στομάχι και αμέσως πήρε το δίκυκλο και απομακρύνθηκε με ταχύτητα. Ο τραυματισμένος Άρθουρ Άντονι μεταφέρθηκε στο CMH από έναν άνδρα με τη μοτοσικλέτα του, αλλά οι άνθρωποι του CMH του είπαν ότι δεν μπορούσε να νοσηλευτεί εκεί επειδή επρόκειτο για αστυνομική υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Άρθουρ Άντονι κάλεσε τον γιο του, ο οποίος ήρθε μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του και κάλεσε τη Γραμμή Βοήθειας της Αστυνομίας. Σε απάντηση της κλήσης, μια ομάδα της αστυνομίας έφτασε γρήγορα στο CMH και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Benazir Bhutto Shaheed με ασθενοφόρο όπου εισήχθη .

Ο Άρθουρ Άντονι λέει ότι ενώ εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε θεραπεία, ένας συμπαθής υπάλληλος του ξενοδοχείου ήρθε να τον επισκεφτεί και του είπε ότι στην περιοχή γινόταν προπαγάνδα μίσους με βάση τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Τον συμβούλεψε επίσης να μην πάει εκεί διαφορετικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια πιο σοβαρή επίθεση και η οικογένειά του θα μπορούσε επίσης να γίνει στόχος αυτών των ανθρώπων.

Ο Άρθουρ Άντονι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 30 Οκτωβρίου λόγω μη διαθεσιμότητας κρεβατιού. Έκτοτε, αυτός και η οικογένειά του ζουν υπό επίμονο φόβο και έχουν απευθύνει έκκληση στον περιφερειακό αστυνομικό Rawalpindi να παράσχει προστασία σε αυτόν και την οικογένειά του και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτή τη θρησκευτική προπαγάνδα μίσους όχι μόνο εναντίον του αλλά και εναντίον ολόκληρης της χριστιανικής κοινότητας. 

ΠΗΓΗ: thenews.com.pk

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube