Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 5 Νοεμβρίου 2023

Ουκρανός στρατηγός Μπαράνοφ: Έχουμε σχέδιο για μεγάλης κλίμακας χτυπήματα στην Ρωσία, αλλά οι Ρώσοι θα μας χτυπήσουν

Ουκρανός στρατηγός Μπαράνοφ: Έχουμε σχέδιο για μεγάλης κλίμακας χτυπήματα στην Ρωσία, αλλά οι Ρώσοι θα μας χτυπήσουν

“Θα επιφέρουμε ένα συντριπτικό χτύπημα στους Ρώσους όταν οι μάχες θα μειωθούν στο μέτωπο”

Η Ουκρανία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ενεργά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθεί σε ρωσικές περιοχές τον χειμώνα, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Independent ο Sergei Baranov, επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης συστημάτων μάχης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια και να χρησιμοποιήσουμε drones για να επιφέρουμε ένα συντριπτικό χτύπημα στους Ρώσους όταν οι μάχες θα μειωθούν στο μέτωπο τόνισε ο στρατηγός.

Ο Sergei Baranov πρόσθεσε ότι η Ουκρανία αναμένει «πολλές αντεπιθέσεις» από τη Ρωσία για να διαταράξει την ενεργειακή υποδομή και αναγνώρισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι πολύ πιο δαπανηρές για την Ουκρανία.
«Οι Ρώσοι είναι προσεκτικοί, έχουν πολύ κόσμο και πολλούς πόρους. Ετοιμάζονται για έναν πόλεμο τέτοιας κλίμακας εδώ και πολύ καιρό. Για τον ουκρανικό λαό, ο πόλεμος είναι πολύ δαπανηρός» τόνισε ο στρατηγός.

Ο Sergei Baranov κάλεσε επίσης τη Δύση να συνεχίσει να προμηθεύει το Κίεβο με πυρομαχικά, παρά τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, αφού, σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατηγό, η Ουκρανία μπορεί να «επιτύχει» μόνο εάν καταναλώνει τα ίδια πυρομαχικά με την Ρωσία

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά ρωσικά συνοριακά εδάφη, πραγματοποιούν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πραγματοποιούν δολιοφθορές.

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου 2023 η Ουκρανία εξαπέλυσε πλήγμα με 15 πυραύλους κρουζ σε ναυπηγείο στην πόλη Kerch και τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 13, οι δύο βρήκαν στόχο. Ως αποτέλεσμα χτυπήματος από εχθρικό πύραυλο κρουζ, ένα πλοίο που βρισκόταν στο ναυπηγείο υπέστη ζημιές.

Πρόσφατα οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Κριμαίας ενώ οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν 8 πυραύλους Storm Shadow προς την Κριμαία αλλά οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν και τους 8 Storm Shadow.

www.bankingews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube