Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Όπως είπε χθες ο εκπρόσωπος του ιραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, στο έδαφος, με υποστήριξη από τον αέρα και τη θάλασσα, τα στρατεύματα έχουν διαπεράσει τις πρώτες γραμμές άμυνας της Χαμάς στη βόρεια Γάζα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητή της 162ης Μεραρχίας του ισραηλινού στρατού, Ιτζίκ Κοέν, οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται βαθιά στη Γάζα, «στις πύλες της πόλης της Γάζας».

Οι ισραηλινές δυνάμεις- σύμφωνα με αναφορές- πιέζουν βαθιά στα βορειοδυτικά τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, δηλαδή στην πόλη Μπέιτ Λαχία, και από τη βορειοανατολική πλευρά της πόλης Μπέιτ Χανούν.

Επιπλέον, κάνουν κινήσεις από τα νοτιοανατολικά μέχρι τα δυτικά, κόβοντας δύο μεγάλους δρόμους, την οδού Salah al-Din και την ακτογραμμή της οδού Rasheed.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να πιέζουν από τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχουν αναφορές για σφοδρές μάχες που διεξάγονται μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των παλαιστινιακών ομάδων σε αυτές τις περιοχές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποκόψει τη βόρεια Γάζα από τον υπόλοιπο θύλακα καθώς έχει κλείσει ο δρόμος προς το νότιο τμήμα του θύλακα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής για τους άμαχους που βρίσκονται στην περιοχής. «Όποιος είναι στη βόρεια Γάζα θα παραμείνει εκεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ναυτεμπορική