Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 16 Νοεμβρίου 2023

Ο Χορηγός του Πανθρακικού εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Ελλάδα

Ο Χορηγός του Πανθρακικού εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου  στην Ελλάδα

Ο Εγκάθετος Λεβέντ Σαδίκ στο πνεύμα των ΜΟΕ – Ο Χορηγός του Πανθρακικού εκπρόσωπος του DTİK στην Ελλάδα – Ενισχύονται οι παράλληλες οικονομικές δομές του τουρκικού παρακράτους – Προς “εικονική αναβάθμιση” ο Λεβέντ Σαδίκ

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Κομοτηνή και το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο ( DTİK ) διοργάνωσαν μία ακόμη εκδήλωση Προώθησης του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023 σε αίθουσα εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος Κομοτηνής Aykut Ünal , αντιπρόξενοι, υπάλληλοι του προξενείου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντιπροσώπων Βαλκανίων του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου ( DTİK ), επιχειρηματίες της περιοχής και ο εκπρόσωπος της χώρας για την Ελλάδα Levent Sadık Ahmet .

Το DEİK είναι κρατική δομή των Επιχειρηματικών Συμβουλίων του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων στο οποίο συμμετέχουν 145 επιχειρηματικά συμβούλια από ισάριθμες χώρες και έχει, σύμφωνα με τα τελευταία διαθεσιμα στοιχεια, 2.530 μέλη.Υπό την ομπρέλα του DEİK λειτουργεί το DΤİK γνωστό ως Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο με βασική επιδίωξη να λειτουργήσει ως προθάλαμος ενοποίησης του τουρκόφωνου οικονομικού χώρου αξιοποιώντας και την δυναμικής της πολυάριθμης τουρκικής διασποράς εκτός συνόρων Τουρκίας.

Το DΤİK πραγματοποίησε το ” 10ο παγκόσμιο συνέδριο” στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 15-16/9/2023 όπου κι επαναπροσδιορίσθηκαν οι στόχοι τουμε επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διήμερη εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK).

«Είμαστε εδώ σήμερα με μέλη της τουρκικής διασποράς, αδέρφια και αδελφές από τον τουρκικό και ισλαμικό κόσμο. Συνολικά, αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο δυναμικό και είναι μια πρόκληση για όσους βλέπουν (τη διασπορά, τον τουρκικό κόσμο και τον ισλαμικό κόσμο) ως απειλή. Ο τουρκικός κόσμος, με τη συσσώρευση πολιτισμών, τις κρατικές παραδόσεις, τη στέρεη κοινωνική δομή και τους οραματιστικούς θεσμούς, βιώνει μια νέα αφύπνιση και μια νέα άνοδο», είχε τονίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στην τότε ομιλία του.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο ΥΠΕΞ κ. Χακάν Φιντάν, ο οποίος και είχε επισημάνει ότι: το Συμβούλιο, με την ολόπλευρη προσέγγισή του, ενισχύει την τουρκική διασπορά και οι διάδρομοι ενέργειας και μεταφορών των οποίων η Τουρκία δεν αποτελεί μέρος δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί και βιώσιμοι. Ο κ. Χακάν Φιντάν τόνισε επίσης την κεντρική γεωπολιτική και γεωοικονομική θέση της Τουρκίας, τις νέες προσεγγίσεις και εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και τα βήματα που έγιναν για την οικονομική ολοκλήρωση στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Όπως ήταν αναμενόμενο ψηφίσθηκε διά διορισμού ο κ. Λεβέντ Σαδίκ ως εκπρόσωπος της Τουρκίας στο επιχειρηματικό-οικονομικό συμβούλιο της Ελλάδας, λειτουργώντας ως εκπρόσωπος των κρατικών οικονομικών συμφερόντων της Τουρκίας στην Ελλάδα. Όπως έχουμε επισημάνει και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στην λογική που προσπαθεί να επιβάλλει δια της προπαγάνδας η Τουρκία περί δήθεν « Οικονομικής εξαθλίωσης της μειονότητας και μειωμένων κρατικών επενδύσεων στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης» προβάλλοντας ως σωτήρες τη «νέα επιχειρηματική γενιά της μειονότητας» πλήρως επιδοτούμενης από την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει για τα καθ’ημάς , ότι ο Τούρκος Πρόξενος κ. Αϊκούτ Ουνάλ συνέδεσε την εκδήλωση του DTİK με τα ΜΟΕ και την Συνάντηση Κορυφης Κυρ. Μητσοτάκη – ΡΤ Ερντογάν στις 7/12/2023 στην Αθήνα τονίζοντας ” Όπως γνωρίζετε, μετά από μια τεταμένη περίοδο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, πραγματοποιούνται συναντήσεις σε διαφορετικούς τομείς για να φέρουν τις σχέσεις στο σημείο που τους αξίζει, όπως είδατε πρόσφατα. “

Όσον αφορά στον κ.Λεβέντ Σαδίκ, αυτό στην 10λεπτο τοποθέτησή του τόνισε -μεταξύ άλλων – τα εξής ενδιαφέροντα: “Η προσδοκία μας από τη σημερινή διασπορά είναι να είναι πιο ενεργοί και συμβατοί με την κοινωνία που ζουν, διατηρώντας παράλληλα τις δικές τους αξίες. Γίνονται ειδική δύναμη εγκαταλείποντας την πληγείσα θέση και επηρεάζοντας την κοινωνία μέσα στη δυναμική της κοινωνίας στην οποία ζουν, στο πλαίσιο ηθικών και νομικών αξιών. Εδώ, το καθήκον πέφτει σε όλους μας μαζί. Στην παaρίδα μας! Ενώ θα είμαστε ισχυρότεροι πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θα αυξήσουμε τους δεσμούς μας με τη διασπορά μας και θα συμβάλουμε στην ανάπτυξή της και θα έχουμε μεγαλύτερο λόγο στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων με τις αξίες αυτών των εδαφών.”

Να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Λεβέντ Σαδίκ παραμένει χορηγός του Πανθρακικού.

 

ΠΗΓΗ: komitinipress.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube