Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 12 Νοεμβρίου 2023

Νετανιάχου: Περικυκλώσαμε τη Γάζα και σκοτώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς

Νετανιάχου: Περικυκλώσαμε τη Γάζα και σκοτώσαμε χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς

Δηλώσεις Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, ο Ισραηλινός πρόεδρος τόνισε πως οι IDF σκότωσαν χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είχαν συμμετάσχει στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 1.200 άνθρωποι.

Όπως είπε, το Ισραήλ θα διατηρήσει τον στρατιωτικό έλεγχο της Γάζας μετά τον πόλεμο, παρόμοιο με τον στρατιωτικό έλεγχο που έχει στη Δυτική Όχθη.

«Δεν μπορεί να υπάρξει εκεί μια εξουσία υπό τη διοίκηση κάποιου που, περισσότερες από 30 ημέρες μετά τη σφαγή (σ.σ. της 7ης Οκτωβρίου), δεν την έχει ακόμη καταδικάσει (…) Θα πρέπει να υπάρξει κάτι άλλο εκεί πέρα (σ.σ. στη Γάζα). Άλλα σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει ο δικός μας έλεγχος στον τομέα της ασφάλειας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Μας χρειάζεται πλήρης έλεγχος στον τομέα της ασφάλειας, με τη δυνατότητα να μπαίνουμε όποτε θέλουμε για να διώχνουμε τους τρομοκράτες που μπορεί να επανεμφανιστούν», επέμεινε.

«Δεν θα υπάρχει πολιτική εξουσία που θα διδάσκει στα παιδιά της το μίσος για το Ισραήλ, το μίσος για τους Ισραηλινούς», συνέχισε ο Νετανιάχου.

«Την επόμενη ημέρα η Γάζα θα είναι αποστρατιωτικοποιημένη, δεν θα υπάρχει πλέον απειλή προερχόμενη από τη Γάζα για το Ισραήλ. Η σφαγή της 7ης Οκτωβρίου απέδειξε οριστικά ότι σε κάθε μέρος η ασφάλεια του οποίου δεν ελέγχεται από το Ισράηλ θα επιστρέψει ο τρόμος. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη Δυτική Όχθη», είπε ο Νετανιάχου.

Απέτισε φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη κατά της Χαμάς, αποκαλώντας τους «θαυμαστούς ήρωες» και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την ηθική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξή τους.

Τόσο ο Νετανιάχου, όσο και ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, δήλωσαν πως η διάσωση των ομήρων και η εξάλειψη της Χαμάς είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες του Ισραήλ.

Ο Μακρόν έκανε σοβαρό λάθος

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στα όσα δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και να συμφωνήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός.

Όπως είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, «ο Μακρόν έκανε καλά πράγματα, όπως η επίσκεψη στο Ισραήλ και η αποστολή ενός πλωτού νοσοκομείου στη Γάζα, αλλά, στα σχόλιά του, έκανε ένα σοβαρό λάθος, πραγματικά και ηθικά. Η Χαμάς είναι αυτή που εμποδίζει την εκκένωση των αμάχων, όχι το Ισραήλ. Το Ισραήλ τους λέει να φύγουν».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube