Weather Icon

Μεταρρυθμίσεις στον αρμενικό στρατό στα ελβετικά πρότυπα! Η Αρμενία πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία για όπλα που δεν παρέλαβε

Μεταρρυθμίσεις στον αρμενικό στρατό στα ελβετικά πρότυπα! Η Αρμενία πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία για όπλα που δεν παρέλαβε

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν στον στρατό της χώρας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του ελβετικού μοντέλου.

Ο Πασινιάν τόνισε ότι ο αρμενικός στρατός υφίσταται μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία.

Συγκεκριμένα, εισήχθη ένας νέος μηχανισμός για την στρατιωτική εκπαίδευση των νέων. Όπως ανέφερε, πρόκειται για τη διοργάνωση 24ήμερων εκπαιδευτικών κατασκηνώσεων, «ένας από τους στόχους των οποίων είναι, κατά μία έννοια, να προχωρήσουμε προς το ελβετικό μοντέλο», είπε.

Σύμφωνα με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, με αυτόν τον τρόπο οι έφεδροι, οι δυνάμεις που καλούνται σε επιστράτευση, θα λαμβάνουν περιοδικά τις απαραίτητες στρατιωτικές δεξιότητες συμμετέχοντας κατά καιρούς σε στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Με τον τρόπο αυτόν δεν θα απομακρυνθούν από τα νέα όπλα του αρμενικού στρατού.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, γράφει το Ria Novosti, η Γαλλία προτίθεται να μεταρρυθμίσει τον αρμενικό στρατό και να τον εξοπλίσει με νέα όπλα στα οποία οφείλουν να έχουν γνώση της χρήσης τους και οι έφεδροι.

Η Αρμενία έχει πληρώσει εκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία για όπλα που δεν παρέλαβε

Ο Πασινιάν σχολίασε το θέμα των όπλων που δεν προμηθεύτηκαν από τη Ρωσία.

Ναι, υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινιάν απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω βίντεο σε ζωντανή μετάδοση στις 24 Νοεμβρίου, θίγοντας το γεγονός ότι η Αρμενία έχει πληρώσει εκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία για όπλα, αλλά δεν τα έχει παραλάβει, ούτε έχει λάβει χρήματα πίσω.

Σύμφωνα με τον Πασινιάν, διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με το ποιοι μηχανισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση του προβλήματος. “Για παράδειγμα, μία από τις επιλογές θα μπορούσε να είναι η μείωση του χρέους της Αρμενίας κατά το ποσό αυτού του ποσού. Αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή. Αλλά η ίδια η ΡΟ χρειάζεται όπλα, και εδώ είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε, και αυτές οι συζητήσεις, ελπίζω, θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube