Πάνω από 100 υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Παλαιστινιακή Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ, καθιστώντας τη σύγκρουση την πιο θανατηφόρα που που έχει γίνει ποτέ για τα Ηνωμένα Έθνη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάποιοι σκοτώθηκαν στην ουρά για ψωμί- άλλοι πέθαναν μαζί με τις οικογένειές τους στα σπίτια τους, δήλωσε η UNRWA στο Reuters, καθώς συνεχίστηκε ο καταστροφικός εναέριος και χερσαίος πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς στην πυκνοκατοικημένη Γάζα, ως απάντηση στη διασυνοριακή επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης κατά ισραηλινών κοινοτήτων στις 7 Οκτωβρίου.

“Συντριβή. Πάνω από 100 συνάδελφοι της UNRWA επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν σε 1 μήνα. Γονείς, δάσκαλοι, νοσηλευτές, γιατροί, προσωπικό υποστήριξης. Η UNRWA πενθεί, οι Παλαιστίνιοι πενθούν, οι Ισραηλινοί πενθούν”, δήλωσε ο Philippe Lazzarini στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Η υπηρεσία δήλωσε αργότερα ότι πενθεί 101 συναδέλφους.

“Αντιπροσωπεύουν αυτό που συμβαίνει στον λαό της Γάζας. Τυχαίνει να εργάζονται για τον ΟΗΕ”, δήλωσε η Juliette Touma, διευθύντρια επικοινωνίας της UNRWA. “Αυτοί και κάθε άλλος πολίτης στη Λωρίδα της Γάζας… δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν σκοτωθεί”.

Το προσωπικό του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός.

Ναυτεμπορική