Ουκρανία , Ρωσία 30 Νοεμβρίου 2023

Κίεβο: Ρωσική πυραυλική επίθεση με δέκα τραυματίες και τουλάχιστον έναν νεκρό

Κίεβο: Ρωσική πυραυλική επίθεση με δέκα τραυματίες και τουλάχιστον έναν νεκρό

Η Ρωσία εκτόξευσε έξι πυραύλους εναντίον τριών οικισμών

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ολονύκτιες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην ανατολική περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, δήλωσε την Πέμπτη (30/11) ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο.

Η Ρωσία εκτόξευσε έξι πυραύλους εναντίον τριών οικισμών στην περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας κατέχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Κλιμένκο στο Telegram.

«Το Ποκρόβσκ, η Νοβοχρόντιβκα και το Μίρνοχραντ δέχθηκαν πυρά. Από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Πέντε ακόμη άνθρωποι αναζητούνται κάτω από τα ερείπια», δήλωσε ο υπουργός.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν μια οικογένεια με δύο παιδιά και δύο παιδιά 13 ετών. Μια πολυκατοικία, εννέα ιδιωτικές κατοικίες, ένα αστυνομικό τμήμα, αυτοκίνητα και γκαράζ υπέστησαν ζημιές.

Ο Κλιμένκο είπε ότι ένας παραϊατρικός της αστυνομίας βοήθησε έναν άνδρα με ένα τραυματισμένο μωρό να βγει κάτω από τα ερείπια.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και η Ρωσία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη, ότι η αεράμυνά του κατέρριψε 14 από τα 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια ρωσική νυχτερινή επίθεση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube