Weather Icon

Κάτοικος Αγίου Δομετίου: «Ο φόβος μας είναι το βράδυ, δεν βλέπουμε τίποτα»

Κάτοικος Αγίου Δομετίου: «Ο φόβος μας είναι το βράδυ, δεν βλέπουμε τίποτα»

Νέες μαρτυρίες κατοίκων του Αγίου Δομετίου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι «χθες ο κατοχικός στρατός έκανε μόνο συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη. Κατέβηκαν γύρω στις 8:30 αυτοκίνητο με τέσσερις Τούρκους στρατιώτες. Για μισή ώρα μιλούσαν με τα Ηνωμένα Έθνη. Επαναλήφθηκε γύρω στις 10:30 και στις 12:30. Υπήρχε κινητικότητα, κατέβαιναν κάθε λίγο αυτοκίνητα με Τούρκους». Πρόσθεσε ότι το απόγευμα, γύρω στις 17:30 – 18:00 έφεραν δικά τους κανάλια και βιντεογράφησαν το σπίτι.     

Ερωτηθείσα πώς βιώνει την κατάσταση εκεί στη νεκρή ζώνη, έκανε λόγο για ανασφάλεια για το τι ακριβώς συμβαίνει, επειδή κανένας δεν μας λέει. Τούτη η κατάσταση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τρεις μήνες η αναμπουμπούλα των Τούρκων να έρχονται, να γυρίζουν γύρω από το σπίτι. Ενημερώσαμε και εμείς τον στρατό το καλοκαίρι για τις κινήσεις που βλέπαμε. Στη συνέχεια άρχισαν να κάνουν περιπολίες τέσσερις τέσσερις στρατιώτες οπλισμένοι κάθε 20 λεπτά. Από το καλοκαίρι έκαναν κινήσεις για να πάρουν το σπίτι. Πάντα ήταν εκεί τα Ηνωμένα Έθνη και μας έλεγαν ότι ήμασταν ασφαλείς αλλά εάν με ρωτάς εμένα με δύο μωρά μέσα στο σπίτι να τους βλέπω από το παράθυρο, δεν είναι ασφάλεια για μένα αυτό γιατί τα ΗΕ τους επέτρεψαν να βάλουν την κάμερα, ποιος μου εγγυάται εμένα ότι δεν θα κάνουν άλλες κινήσεις;».

Συμπλήρωσε ότι «ο φόβος μας είναι το βράδυ, γιατί μετά τις 16:00 – 17:00 που νυχτώνει δεν μπορούμε να δούμε τίποτα. Απαιτήσαμε να μπει φως, βάλαμε προβολέα και ζήτησαν οι Τούρκοι να τον σβήσουμε γιατί τους ενοχλούσε. Μετά από δύο ημέρες βάλανε οι ίδιοι προβολέα».    

ΠΗΓΗ: SigmaLive.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube