Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν συγκεκριμένα ότι τα στρατεύματα της Ταξιαρχίας Πεζικού Γκολάνι ενεπλάκησαν σε «παρατεταμένες μάχες κατά τρομοκρατών της Χαμάς» που είχαν εκτοξεύσει πυραύλους, είχαν πυροδοτήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και εκτόξευσαν χειροβομβίδες κατά των Ισραηλινών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ακόμη πως η Ταξιαρχία Πεζικού Ναχάλ αντιμετώπισε μια ομάδα ενόπλων της Χαμάς που άνοιξε πυρ εναντίον της. Κατά την ίδια πηγή, οι μαχητές της Χαμάς εξουδετερώθηκαν με αεροπορική επιδρομή.

Ο ισραηλινός στρατός σημειώνει πως συνεχίζει να πλήττει θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων κατασκευής και αποθήκευσης όπλων, θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων και θέσεων εκτόξευσης drones.

Νεκρός 22χρονος Ισραηλινός στρατιώτης

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, ένας 22χρονος Ισραηλινός στρατιώτης έπεσε νεκρός εν μέσω των επιχειρήσεων στη Γάζα. Η νέα αυτή απώλεια ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων σε 17. Οι 16 εξ αυτών σκοτώθηκαν στη Γάζα.

naftemporiki.gr