REAL TIME |

Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 16 Νοεμβρίου 2023

Ισλαμοφοβία ή ισλαμοβλακεία…

Ισλαμοφοβία ή ισλαμοβλακεία…

Πριν λίγες μέρες η  πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολιτική φυσιογνωμία της Κεντροαριστεράς, κα Άννα Διαμαντοπούλου, άφησε κάποιες ελπίδες πως το λεγόμενο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο, ξυπνά από τον λήθαργο της αδιαφορίας για τον κίνδυνο άλωσης και αλλοίωσης της Ευρώπης από αλλότρια πλήθη και πολιτισμούς…

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε επίσης ότι το πιο σκληρό αντιμεταναστευτικό κόμμα αυτήν την περίοδο είναι το σοσιαλδημοκρατικό της Δανίας και ότι “το δημογραφικό δεν λύνεται με το μεταναστευτικό”, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας αναρωτήθηκε, αν “είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς”.

“Πριν από λίγες μέρες γύρισα από ένα συγκλονιστικό και πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Αφρική. Πέρασα από τρεις χώρες, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γκάνα. Είναι τρεις χώρες απίστευτα φτωχές. Το 80% του πληθυσμού είναι κάτω από 35 χρονών.

Η Αφρική έχει δημογραφική έκρηξη. Μόνο η Νιγηρία, το 2045 θα έχει 400 εκατομμύρια, περισσότερα από την Ευρώπη. Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης και είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους, που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε. Αυτό λοιπόν που θα εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη”, είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας αμηχανία σε παρευρισκόμενους και μη”.

Η ομιλία της κας Διαμαντοπούλου προκάλεσε έκπληξη στο κοινό του συνεδρίου του “Κύκλου των Ιδεών” όπου έγινε, αλλά και ευρύτερα, καθώς σπάνια πολιτικά πρόσωπα της “mainstream” σκηνής, ακόμη και συντηρητικού ή δεξιού προσανατολισμού, τοποθετούνται δημοσίως σε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Δύση με ανάλογο τρόπο, από τον φόβο μη χαρακτηριστούν ξενοφοβικά ή ισλαμοφοβικά…

Οι συνεχείς ταραχές και η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα σε χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και εσχάτως η Σουηδία (αλλά και άλλες) που άνοιξαν τις κοινωνίες τους ανεξέλεγκτα στη μετανάστευση από ιδίως ισλαμικές χώρες, έχει αρχίσει να σοκάρει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι συχνά αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε ακροδεξιά μορφώματα.

Το πρόβλημα όμως με τα περισσότερα ακροδεξιά μορφώματα είναι πως εκτός του μεταναστευτικού που ζητούν απελάσεις και αυστηροποίηση των κριτηρίων εισόδου είναι πως έχουν και μια γενικότερη πολιτική ατζέντα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και θεσμών.

Επιθυμούν να “ψαλιδίσουν” την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών και του Τύπου οι οποίοι στις δυτικές δημοκρατίες είναι θεσμοί που περιορίζουν την αυθαιρεσία της κεντρικής εξουσίας και εγγυώνται τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος…

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube