Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν , Ισραήλ , Παλαιστίνη 5 Νοεμβρίου 2023

Ιρανός υπουργός Άμυνας Reza Ashtiani: Οι ΗΠΑ θα υποστούν σοβαρό πλήγμα εάν δεν βάλουν τέλος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Ιρανός υπουργός Άμυνας Reza Ashtiani: Οι ΗΠΑ θα υποστούν σοβαρό πλήγμα εάν δεν βάλουν τέλος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας

Ευθείες απειλές προς τις ΗΠΑ

«Η συμβουλή μας στους Αμερικανούς είναι να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός, διαφορετικά οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό χτύπημα», δήλωσε ο Reza Ashtiani

Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Reza Ashtiani απείλησε την Κυριακή 5 Nοεμβρίου 2023 ότι το Ιράν θα πραγματοποιήσει «σοβαρό χτύπημα» κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εάν δεν βάλουν τέλος στον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η συμβουλή μας στους Αμερικανούς είναι να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός, διαφορετικά οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό χτύπημα», δήλωσε ο ταξίαρχος σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Στις 7 Οκτωβρίου, η παλαιστινιακή οργάνωση Hamas εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και παραβίασε τα σύνορα, σκοτώνοντας και απαγάγοντας ανθρώπους σε γειτονικές ισραηλινές κοινότητες. Το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα και διέταξε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, διακόπτοντας τις προμήθειες νερού, τροφίμων και καυσίμων.

Στις 27 Οκτωβρίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας χερσαία εισβολή εντός της Λωρίδας της Γάζας για την εξάλειψη των μαχητών της Hamas και τη διάσωση των ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube