Γαλλία , Ινδία 3 Νοεμβρίου 2023

Η Γαλλίδα υπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ανακοινώνει νέα παραρτήματα της Γαλλικής Συμμαχίας στην Ινδία

Η Γαλλίδα υπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ανακοινώνει νέα παραρτήματα της Γαλλικής Συμμαχίας στην Ινδία

Η Γαλλία έχει μια ισχυρή συνεργασία με την Ινδία και αυτή είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα.

Για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ινδία, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Υπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το άνοιγμα δύο νέων παραρτημάτων της Alliance Française στο Udaipur και στο Bhubaneswar. Η Alliance Française de Jaipur και η Καλκούτα, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ινδία, θα ανοίξουν νέα υποκαταστήματα στο Udaipur και στο Bhubaneswar, αντίστοιχα.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15 γαλλικές συμμαχίες στην Ινδία, με περισσότερους από 28.000 φοιτητές. Είναι το πιο ενεργό δίκτυο της Γαλλίας Alliance française στον κόσμο όσον αφορά τις ώρες διδασκαλίας στα γαλλικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό εύκολα προσβάσιμη στην Ινδία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γαλλικής Πρεσβείας.

Η ελληνικής καταγωγής Γαλλίδα υπουργός αλληλεπιδρά με μαθητές της Συμμαχίας και μοιράστηκε την προσωπική της ιστορία για την εκμάθηση γαλλικών σε μια γαλλική Alliance. «Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θέλουν να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή συνεργασία όσον αφορά τις σπουδές υγείας. Αυτό θα είναι για φοιτητές που σπουδάζουν ιατρική και άλλα μαθήματα στην υγειονομική περίθαλψη. Έχουμε πολλούς διεθνείς φοιτητές στη Γαλλία, οι οποίοι ενισχύουν την ακαδημαϊκή ανταλλαγή», δήλωσε η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μιλώντας στους Education Times.

«Η Γαλλία έχει μια ισχυρή συνεργασία με την Ινδία και αυτή είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη χώρα. Έχω αλληλεπιδράσει τακτικά με τους Ινδούς μαθητές που μαθαίνουν γαλλικά στη Alliance Française και έχουν την επιθυμία να μάθουν για τον πολιτισμό και την ιστορία της. Τα γαλλικά είναι μια γλώσσα ευκαιριών που προσφέρει μοναδικές προοπτικές στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα και για επιστημονικές και πολιτιστικές ανταλλαγές», είπε η Ζαχαροπούλου.

“Η γαλλική γλώσσα είναι ενδιαφέρουσα και ενημερωτική. Η Ινδία είναι μια διαφορετική χώρα με 22 επίσημες γλώσσες. Σε αυτό το σενάριο, είναι σημαντικό για τους Ινδούς να μάθουν μια ξένη γλώσσα για να συνδεθούν με ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο. Η κατανόηση της γαλλικής γλώσσας μπορεί επίσης να ανοίξει πόρτες για νέα ευκαιρίες σταδιοδρομίας», είπε ο Shilpi, φοιτητής στο Alliances françaises de Delhi.

Η Γαλλία ανακοίνωσε πρόσφατα το σχέδιό της να υποδεχθεί 30.000 Ινδούς φοιτητές έως το 2030, με στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ινδία, τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Γαλλία θα δημιουργήσει «διεθνείς τάξεις» σε γαλλικά πανεπιστήμια και κολέγια. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία μάθησης για τους ξένους φοιτητές, τα πανεπιστήμια εισάγουν μαθήματα σε αγγλικό μέσο, ​​το οποίο θα βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Νωρίτερα φέτος, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι οι Ινδοί φοιτητές που πραγματοποιούν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους στη χώρα θα λάβουν βίζα βραχείας διαμονής πενταετούς ισχύος.

ΠΗΓΗ: educationtimes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube