Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 5 Νοεμβρίου 2023

Hill: Η Ουκρανία είναι τρομοκρατημένη… μπορεί οι ΗΠΑ λόγω Ισραήλ, να σταματήσουν την βοήθεια

Hill: Η Ουκρανία είναι τρομοκρατημένη… μπορεί οι ΗΠΑ λόγω Ισραήλ, να σταματήσουν την βοήθεια

Η Ουκρανία «αναμένει με αγωνία» την απόφαση του Κογκρέσου

Η βουλευτής του Verkhovna Rada, Kira Rudik, δήλωσε στην Hill ότι «παραμένει» αισιόδοξη ότι το Κογκρέσο θα συμφωνήσει τελικά σε νέα χρηματοδότηση για την Ουκρανία
Μετά τη μετατόπιση της προσοχής του κόσμου στη σύγκρουση στο Ισραήλ, η Ουκρανία φοβάται ότι θα «μείνει πίσω» και «αναμένει με αγωνία» την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ για νέα χρηματοδότηση, αναφέρει η The Hill.
Όπως σημειώνει η Hill, η Ουκρανία ανησυχούσε ακόμη και πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Hamas, όταν το Κογκρέσο αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία στον ενδιάμεσο προϋπολογισμό.
Την ίδια στιγμή, αυτή την εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε την παροχή οικονομικής βοήθειας στο Ισραήλ χωρίς καμία απόφαση για την Ουκρανία, απορρίπτοντας το αίτημα του προέδρου Biden.

Η βουλευτής του Verkhovna Rada, Kira Rudik, δήλωσε στην Hill
 ότι «παραμένει» αισιόδοξη ότι το Κογκρέσο θα συμφωνήσει τελικά σε νέα χρηματοδότηση για την Ουκρανία, αλλά εξέφρασε την ανησυχία ότι «η συζήτηση γίνεται πιο περίπλοκη» καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

H ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας περίπου 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, αλλά όχι νέα κεφάλαια για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube