Weather Icon

Global Witness: Πως η BP χρηματοδότησε την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Global Witness: Πως η BP χρηματοδότησε την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Τα έργα ορυκτών καυσίμων της British Petroleum στο Αζερμπαϊτζάν βοήθησαν την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για στρατιωτική επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι ερευνητές της Global Witness, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που μάχεται κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από εταιρείες και χώρες που εξάγουν φυσικούς πόρους.

Η BP συνολικά έχει μεταφέρει προϊόντα πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν από το 2020. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της δημοκρατίας και της BP, η οποία παρέχει στην εταιρεία το δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα. Το ποσό των πιθανών κερδών από την πώληση προϊόντων είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από όλες τις στρατιωτικές δαπάνες του Αζερμπαϊτζάν για την ίδια περίοδο.

Η BP αρνείται τους ισχυρισμούς και δηλώνει ότι δεσμεύεται να διεξάγει μια “ασφαλή, αξιόπιστη και βιώσιμη ενεργειακή επιχείρηση” στο Αζερμπαϊτζάν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube